De eilandhole van The Duke
De eilandhole van The Duke
The Duke
The Duke
Het clubhuis van The Duke
Eindhovensche Golf
Eindhovensche Golf, op de achtergrond het clubhuis
Eindhovensche Golf
Beeld: GEO
Eindhovensche Golf
Beeld: GEO
Golfbaan Het Woold
De range van Golfbaan Het Woold ligt pal tegen het clubhuis aan
Golfbaan Het Woold

De beste golfbanen van Brabant

8 mei 2018 Redactie GOLF.NL
Een overzicht van de best gewaardeerde golfbanen in de provincie Noord-Brabant.

Op Leadingcourses.com kunnen golfers banen beoordelen. Op basis van de reviews van golfers hebben we een top 3 per provincie samengesteld. Dit zijn de beste banen van Noord-Brabant (peildatum mei 2018):

  1. The Duke
  2. Eindhovensche Golf
  3. Golfbaan Het Woold
    Alle banen in Noord-Brabant.

Speciale actie: Spelen op de beste golfbanen - per provincie
‘Win 12 x 2 greenfees’. Mee doen? Klik hier

1 The Duke 8,5*

Noord-Brabant is de provincie met de meeste golfbanen - 49 - en van al die Brabantse banen geven golfers The Duke het hoogste cijfer. The Duke ligt in Nistelrode en heette vroeger Company Club De Hooge Vorssel. Het is nog steeds een company club, een baan gericht op het bedrijfsleven. The Duke is de golfbaan van de familie Van Eerd, de eigenaars van Jumbo Supermarkten en de golfwinkelketen Jumbo Golfwereld. The Duke is in eigen woorden 'een exclusieve business club' maar laat ook elke week een beperkt aantal greenfeespelers toe. 

De baan is vlak voor de naamswisseling uitgebreid met negen holes. Nu zijn er 18 holes van architect Alan Rijks, negen uit 1991 en negen uit 2015, en die liggen in een fraai glooiend en bosrijk heidelandschap. Er is ook een nieuw clubhuis gekomen en dat herbergt het enige 'golfrestaurant' met een vermelding in de GaultMillau en twee bestekjes in de Michelingids.

Een golfer op Leadingcourses zegt: 'Wat een feest om deze baan te spelen. Veel afwisseling in hindernissen waarbij de eilandgreen het leukste is. Baanonderhoud perfect.' Een ander zegt: 'Mooie golfbaan, deels gelegen in besloten bosgebied met voornamelijk naaldhout, deels in buitengebied met meer openheid.'

Greenfee (bel 0412-611992) - 150 euro voor 18 holes.

2 Eindhovensche 8,4

De Eindhovensche is de beroemdste klassieker van Noord-Brabant, een initiatief van de Philips-familie en een ontwerp van golfbaanarchitect Harry Colt uit 1930. De variëteit aan bomen en struiken op de bos- en heidebaan is indrukwekkend. Het terrein is groot - 100 hectare - en bijna elke hole ligt geïsoleerd. De baan is gastheer geweest van het Dutch Open en Dutch Ladies Open. Het terras van het rietbedekte clubhuis biedt uitzicht op vijf holes en een ven. 

'Prachtige bosbaan met op een paar holes hele mooie strategische bunkerpartijen', zegt een golfer op Leadingcourses.com. Een ander: 'Wat een topbaan. De ligging in een heidelandschap waar de familie Philips haar eigen arboretum heeft aangelegd is bijzonder.'

Greenfee - Op werkdagen, handicap 28,0 of lager vereist; 18 holes NGF-leden zonder vast speelrecht op een golfbaan 125 euro, 18 holes leden met speelrecht op een erkende baan 100 euro. Beelden van alle holes:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

3 Golfbaan Het Woold 8,3

Golfbaan Het Woold ligt in Asten-Heusden, vlakbij Nationaal Park De Groote Peel ten oosten van Eindhoven en Helmond. De 18-holes wedstrijdbaan en de verlichte 9-holes par-3 baan zijn geopend in 2011. De grote baan heeft bos-, heide- en waterholes. Het Woold staat bekend om een goede prijs-kwaliteit verhouding en een grote gastvrijheid; de baan won al enkele keren de Leadingcourses.com Golfers' Choice Award voor meest gastvrije club van Nederland

Het oordeel van een golfer op Leadingcourses.com: 'Een zeer mooie golfbaan, zeer uitdagend en zeer goed onderhouden, aan te bevelen arrangementen, lekker en mooie gepresenteerde gerechten.' Een andere speler zegt: 'Wat een heerlijke baan. Afwisselend in het bos, open, over water, enz. Mooie, soms smalle, fairways.'

Greenfee - 18 holes 52,50 euro, 9 holes 32,50 euro. Bekijk een baanportret van Het Woold:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.* Het cijfer op Leadingcourses.com is een overall cijfer: niet alleen een cijfer voor de golfbaan maar ook voor het onderhoud, het clubhuis en de faciliteiten.

Lees ook: 

De beste banen van Zuid-Holland.
De beste banen in Flevoland.
De beste banen in Utrecht.
De beste banen in Overijssel.
De beste banen in Noord-Holland.
De beste banen van Gelderland.
De beste banen van Friesland.
De beste banen van Zeeland.
De beste banen van Groningen.
De beste banen van Limburg.
De beste banen van Drenthe.


Zoek je een golfbaan in je regio? Kijk op deze pagina van GOLF.NL.


}