Golfclub De Compagnie Veendam
Golfclub De Compagnie Veendam
Golfclub De Compagnie Veendam
De Noord-Nederlandse
De Noord-Nederlandse
Golfclub Duurswold
Golfclub Duurswold
Golfclub Duurswold

De beste banen van Groningen

7 maart 2018 Redactie GOLF.NL
De beste banen van Groningen volgens golfers.

Op Leadingcourses.com kunnen golfers banen beoordelen. Op basis van de reviews van golfers hebben we een top 3 per provincie samengesteld. Dit is de top 3 van Groningen (peildatum maart 2018):

  1. GC de Compagnie Veendam (gemiddeld cijfer 7,9 *)
  2. Noord-Nederlandse G&CC (7,8)
  3. GC Duurswold (7,5)

Speciale actie: Spelen op de beste golfbanen - per provincie
‘Win 12 x 2 greenfees’. Mee doen? Klik hier

1 De Compagnie Veendam

Er zijn zeven golfbanen in Groningen en van die banen wordt De Compagnie het meest gewaardeerd door golfers. De baan vlakbij de hoofdstad van de provincie, een ontwerp van architect Gerard Jol, heeft fraaie waterhindenissen en grote greens. In 1990 zijn negen holes aangelegd, in 2006 volgden nog eens negen holes. Op het 90 hectare grote golfterrein van De Compagnie ligt niet alleen een 18-holes wedstrijdbaan maar ook een qualifying 9-holes par-3 baan. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij De Compagnie, gasten kunnen nagenoeg altijd spelen, en de club biedt diverse arrangementen aan met hotels en bed-and-breakfasts.

Het oordeel van een golfer op Leadingcourses.com: 'Een baan met twee gezichten en daardoor erg leuk om te spelen; de eerste negen door bomen omringde fairways, de tweede negen open. Landschappelijk dus erg fraai deze afwisseling.' 'Hartelijke ontvangst, prachtige uitdagende baan', zegt een ander. 

Greenfee - 18 holes werkdagen 42,50 euro (weekend 52,50), negen holes werkdagen 32,50 euro (weekend 42,50).

Een video van GC De Compagnie Veendam:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

2 Noord-Nederlandse

De Noord-Nederlandse is de oudste baan van de provincie. In 1954 werden negen holes geopend en in 1987 kwamen er nog eens negen bij. De 18 holes liggen in een prachtige omgeving vlakbij de stad Groningen en worden omgeven door een natuurgebied. De Noord-Nederlandse is deels een bos- en deels een parkbaan. De club biedt onder meer een greenfee- en dinerarrangement aan.

Het oordeel van een bezoeker: 'Prachtige baan, goed onderhouden en snelle greens; vriendelijk en gastvrij ontvangen.' 'Wat bij aankomst direct opvalt is het karakteristieke clubhuis met Olivier Bommel-achtige uitstraling', zegt een andere golfer. 

Greenfee - 18 holes weekdagen 65 euro (weekend 75 euro), negen holes werkdagen 40 euro (weekend 45).

3 Duurswold

Een vrij nieuwe 9-holes baan (2011) bezet de derde plaats in de top 3 van Groningen: Golfclub Duurswold. De baan ligt in een rustig gebied in Steendam. De negen holes, ontworpen door architect Michiel van der Vaart, zijn gevarieerd: bosholes maar ook open en waterrijke holes met uitzicht over het landschap van Groningen. Gasten zeggen dat de club gastvrij is en noemen de greenfeetarieven erg aantrekkelijk.

'Een uitdagende golfbaan met mooie fairways en greens', zegt een golfer. 'Het clubhuis wordt gerund door vrijwilligers die zeer gastvrij zijn.'

Greenfee - 18 holes 40 euro, negen holes 30 euro.

* Het cijfer op Leadingcourses.com is een overall cijfer: niet alleen een cijfer voor de golfbaan maar ook voor het onderhoud, het clubhuis en de faciliteiten.

Volgende week de top 3 van Zeeland. Lees ook: De beste banen in Limburg.

}