Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
Beeld: Ronald Speijer
Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
Koninklijke Haagsche Golf & Country Club
Het clubhuis van de Haagsche
De Noordwijkse GC
De Noordwijkse GC
De Noordwijkse GC
Het clubhuis van de Noordwijkse GC
De Hooge Rotterdamsche
De Hooge Rotterdamsche
De Hooge Rotterdamsche
De Hooge Rotterdamsche
Het clubhuis van De Hooge Rotterdamsche

De beste golfbanen van Zuid-Holland

3 mei 2018 Redactie GOLF.NL
De beste banen van de provincie Zuid-Holland? Lees hoe golfers erover denken.

Op Leadingcourses.com kunnen golfers banen beoordelen. Op basis van de reviews van golfers hebben we een top 3 per provincie samengesteld. Dit zijn de beste banen van Zuid-Holland (peildatum mei 2018):

  1. Koninklijke Haagsche
  2. Noordwijkse
  3. Golfbaan de Hooge Rotterdamsche
    Alle banen in Zuid-Holland.

Speciale actie: Spelen op de beste golfbanen - per provincie
‘Win 12 x 2 greenfees’. Mee doen? Klik hier

1 Koninklijke Haagsche 8,9

Er zijn 43 golfbanen in Zuid-Holland en golfers waarderen de duinbaan van de Koninklijke Haagsche in Wassenaar het hoogst. De baan krijgt op Leadingcourses.com een 8,9 als cijfer. De baan van de oudste Nederlandse club staat ook op de eerste plaats van de Leadingcourses-ranglijst van Nederland, net boven The Dutch. 

De 18 holes van de Haagsche stammen uit 1938 en liggen in een sterk geonduleerd duinlandschap op circa 3.5 km van zee. De baan is ontworpen door het architectenbureau van Harry Colt. Elke hole is anders en het onderhoud van de baan is uitstekend.

Een oordeel van een golfer op Leadingcourses.com: 'Prachtige baan, onderhoud is van hoogstaand niveau en het blijft heel bijzonder om zo'n mooie clubhuis te zien liggen vanaf de 18de tee.' Anderen: 'De Haagsche is qua baan een genot om te spelen, wel erg moeilijk!' 'Wat een juweel van een baan. We hebben genoten!'

Greenfee - ma-vr, maximaal handicap 24: 18 holes 100 euro voor NGF-leden, 150 euro voor niet-NGF-leden en vrije golfers. 

2 Noordwijkse GC 8,5

De beroemde duinbaan van de Noordwijkse, iets ten noorden van de Haagsche, staat op de tweede plaats in de ranglijst van Zuid-Holland. De eerste hole van de 18-holes baan uit 1969 begint vlak bij het Noordzeestrand. Het ontwerp is van architect Ken Cotton en Paul de Jong.

'Deze fraaie duinbaan is natuurlijk een must-play in Nederland', zegt een speler op Leadingcouses.com. Anderen: 'Een van de mooiste en best onderhouden kustbanen van continentaal Europa', 'Mooie afwisseling van duinlandschap en bosholes.'

Greenfee -  ma-vr, maximaal hcp 24, 18 holes 100 euro, 9 holes 50 euro voor NGF-leden van een vereniging met baan;  18 holes 150 euro, 9 holes 75 euro voor leden van een club zonder eigen baan. Hole 2 van de Noordwijkse:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

3 De Hooge Rotterdamsche 7,9

Voorheen Golfbaan de Rottebergen geheten, nu Golfbaan de Hooge Rotterdamsche. De baan aan de noordkant van Rotterdam is voor een deel aangelegd op een puinberg waardoor er hoogteverschillen zijn tot 25 meter. De puinberg ontstond na het bombardement van Rotterdam in de meidagen van 1940. De golfbaan bestaat sinds 1990 en is ontworpen door Gerard Jol. 

'Fraaie golfbaan met een mooi uitzicht op de skyline van Rotterdam', zegt een golfer op Leadingcourses.com. Andere beoordelingen: 'De lay out is erg goed, veel afwisseling', 'Met de hoogteverschillen een erg afwisselende en uitdagende baan', 'Supervriendelijke ontvangst bij receptie en caddiemaster, horeca prima.'

Greenfee - ma-vr 9 holes tussen de 32,50 en 25 euro, ma-vr 18 holes tussen de 57,50 en 45 euro, za-zo 9 holes tussen de 37,50 en 30 euro, za-zo 18 holes tussen de 52,50 en 67,50 euro. Bekijk een baanrapport dat GOLF.NL maakte van De Hooge Rotterdamsche.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.* Het cijfer op Leadingcourses.com is een overall cijfer: niet alleen een cijfer voor de golfbaan maar ook voor het onderhoud, het clubhuis en de faciliteiten.

Volgende keer de top 3 van Nopord-Brabant. Lees ook: 

De beste banen in Flevoland.
De beste banen in Utrecht.
De beste banen in Overijssel.
De beste banen in Noord-Holland.
De beste banen van Gelderland.
De beste banen van Friesland.
De beste banen van Zeeland.
De beste banen van Groningen.
De beste banen van Limburg.
De beste banen van Drenthe.


Zoek je een golfbaan in je regio? Kijk op deze pagina van GOLF.NL.


}