Slag met ijzer vanaf de fairway, Henrik Stenson
Een topper vanaf de fairway: Henrik Stenson.
Beeld: Golfsupport.nl

Fairwaytip van de week #2

18 juli 2018 Redactie GOLF.NL
In de fairwaymaand geeft GOLF.NL elke week een korte tip uit het archief om de ballen vanaf de fairway dichtbij de vlag te krijgen. PGA Professional James Doughtie geeft tip #2.

'Goed ijzerspel heeft veel te maken met het slaan van de juiste afstanden. Neem Tiger Woods, een van de beste ijzerspelers aller tijden. Elke keer als hij met een ijzer een bal pin-high (ter hoogte van de vlag) sloeg, zei hij tegen Steve Williams, zijn caddie: “pin high baby!” Tiger wist heel goed hoe belangrijk het is om je afstanden goed onder controle te hebben, en dat geldt ook voor jou.

Om meer controle over je afstanden te krijgen is het verstandig om je lange ijzers (2, 3, 4) met hetzelfde tempo te swingen als je mid- (5, 6, 7) en korte (8, 9, P) ijzers. Te vaak slaan golfers met lange ijzers te hard om met kracht tot een bepaalde afstand te komen. Aan een goed tempo en ritme in je swing heb je echter veel meer.

Een goede drill om dit te oefenen is om je lange ijzer korter te grippen, bijvoorbeeld op de lengte van een ijzer-7 of ijzer-8. Maak vervolgens een swing alsof je een ijzer-7 of ijzer-8 slaat. Ga als dat goed gaat weer terug naar een normale grip en blijf met hetzelfde tempo swingen. Laat de club het werk doen en je zult zien dat je de ballen veel beter raakt en dat er veel meer consistentie in je afstanden komt. Succes!'

James Doughtie is PGA Professional op Golfclub Broekpolder en eindigde twee weken geleden op de gedeeld 27ste plek in het Broekpolder International Open (Pro Golf Tour).

Laatste nieuws

Geen nieuws gevonden

Lees meer over

Instructie