PGA Sweden National
PGA Sweden National
PGA Sweden National
PGA Sweden National
Vasatorps GK
Vasatorps GK
Vasatorps GK
Katrineholms Golfklubb
Katrineholms Golfklubb
Katrineholms Golfklubb
Katrineholms Golfklubb

Best gewaardeerde banen in Zweden

6 juli 2018 Redactie GOLF.NL
Leadingcourses.com heeft in het voorjaar de Golfers' Choice ranglijsten bekendgemaakt en GOLF.NL neemt elke week één land onder de loep. Deze week de best gewaardeerde golfbanen van Zweden.

De Golfers' Choice ranglijsten van Leadingcourses.com zijn samengesteld op basis van beoordelingen op Leadingcourses.com van golfers uit binnen- en buitenland. De best gewaardeerde golfbanen in Zweden? Hieronder staat de top 10, met achter de naam van de baan het gemiddelde cijfer dat golfers geven. Het gemiddelde cijfer betreft niet alleen de waardering van golfers voor de golfbaan maar ook voor de algemene indruk van de club, het onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding.

  1. PGA Sweden National 8,7
  2. Vasatorps GK 8,5
  3. Katrineholms Golfklubb 8,4
  4. Vara Bjertorp Golfklubb 8,4
  5. Falsterbo Golfklubb 8,4
  6. Wäsby GK 8,3
  7. Isaberg GK 8,3
  8. Onsjö GK 8,3
  9. Barsebäck G&CC 8,3
  10. Kinds Golfklubb 8,3

De Tour in Zweden

Van 16 tot 19 augustus wordt de Nordea Masters gespeeld. Deze wedstrijd van de European Tour wordt dit jaar gehouden op Hills GC. In het verleden werd de Nordea Masters/SAS Masters gespeeld op Barsebäck (nr 9), Bro Hof Slott, PGA Sweden National (nr 1), Arlandastad Golf, Kungsangen, Forsgardens en Drottningsholms.

Begin augustus is er ook een wedstrijd van de Challenge Tour in Zweden: de Swedish Challenge hosted by Robert Karlsson. Deze wedstrijd bestaat drie jaar en wordt elke keer wordt gespeeld op Katrineholms (nr 3).

Met golfvakantie naar Zweden

In 1888 werd voor het eerst een golfbaan in Zweden aangelegd. Er zijn nu ongeveer 450 banen en ze liggen veelal aan de kust of in de vele bosgebieden van het land. Het zuiden van Zweden, bereikbaar via de brug met Denemarken, is de meest populaire golfregio. In de meest zuidelijke provincie, Skåne, vind je naast bos- en parkland- ook linksachtige banen.

De beste tijd van het jaar om in Zweden golf te spelen? Nu! Het is in Nederland op dit moment heel lang licht maar in Zweden duren de dagen nog langer. Je kunt op één dag makkelijk drie 18-holes ronden spelen.

Ook al is het seizoen kort in Zweden (half april tot oktober), golf is een populaire sport. Er zijn een kleine 500.000 geregistreerde golfers onder de 9,9 miljoen inwoners van het land en Zweden brengt veel topgolfers voort (Alex Noren, Henrik Stenson, Jesper Parnevik, Anna Nordqvist, Annika Sörenstam).

Op de website Leadingcourses.com vind je veel nuttige informatie over alle banen in Zweden. Kijk ook op de website top100golfcourses.com.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Lees ook:
De best gewaardeerde banen in België
De best gewaardeerde banen in Frankrijk
De best gewaardeerde banen in Oostenrijk
De best gewaardeerde banen in Italië
De beste banen in Rusland

Wil je zelf een golfbaan beoordelen of weten hoe andere golfers een andere baan waarderen, kijk dan op deze pagina van GOLF.NL of ga naar Leadingcourses.com.

}