nieuwe golfregels in 2019

De nieuwe regels: nog 1 week

24 december 2018 Redactie GOLF.NL
Heb je rond de kerstdagen en oud en nieuw wat meer tijd? Verdiep je dan in de nieuwe golfregels die per 1 januari ingaan.

Over een week, op dinsdag 1 januari 2019, treden de nieuwe golfregels in werking. Op GOLF.NL lichten we de nieuwe regels toe.

De regelartikelen op GOLF.NL worden goed gelezen en dat duidt er op dat veel golfers al goed voorbereid zijn. De meest gelezen artikels over de nieuwe regels? Dit is de top 4:

  1. De hoofdpagina golf.nl/regels2019.
  2. Het artikel over de meldingsplicht bij het identificeren van de bal; deze plicht vervalt in 2019
  3. Het artikel waarin uitgelegd wordt dat de vlaggenstok in de hole mag blijven staan na 2018.
  4. Het artikel dat uitlegt dat we in 2019 gaan droppen vanaf kniehoogte.

Heb je je nog niet verdiept in de nieuwe golfregels? De 25 belangrijkste nieuwe regels vind je hier golf.nl/regels2019.

De komende maanden blijft GOLF.NL aandacht besteden aan de nieuwe regels, want niet iedere golfer staat op 1 januari al op de eerste tee ... Vragen over de nieuwe regels? Mail redactie@golf.nl.

Handicap

Het best gelezen artikel in 2018 op het gebied van handicapping: Hoe vaak speel je je handicap? Hierin wordt uitgelegd dat een handicap in golf je 'potentiële speelsterkte' weergeeft. Je wordt daarom niet geacht om elke ronde je handicap te spelen.

Een ander artikel dat veel belangstelling trok: Basis wereldhandicapsyteem is bekend. Want in 2019 krijgen we nieuwe regels maar in 2020 verandert het handicapsysteem.

}