Huizing, Besseling en Van Driel.
Beeld: Golfsupport.nl

Huizing 6de in Rolex Trophy

25 augustus 2018 Redactie GOLF.NL
Een zeer goed resultaat voor Daan Huizing in de Rolex Trophy. Dankzij een sterke slotronde werd de Nederlander in Zwitserland gedeeld 6de en doet hij met een cheque van meer dan achtduizend euro goede zaken op de Order of Merit van de Challenge Tour.

Van de drie Nederlanders die aan de start verschenen deed Daan Huizing deze week de beste zaken op Golf Club de Genève. De professional uit Soest speelde zaterdag op de slotdag zijn beste ronde van de week: 67 (-5) dankzij zeven birdies en twee bogeys. De Rolex Trophy is een toernooi met slechts veertig spelers en € 250.000 in de prijzenpot en met een 6de plaats verdiende hij meer dan € 8.500, een bedrag waarmee hij naar de 21ste plaats stijgt op de jaarranglijst. 

Met name het slot van Huizing was erg sterk. Gestart op 10 stond de Nederlander -4 na tien holes. Door bogeys op 11 en 12 zakte hij weg, maar dankzij drie birdies op de laatste vijf holes steeg Huizing (-13) alsnog naar een plaats stevig in de top-10.

'Ik speelde elke dag een beetje beter', zei Huizing over zijn week in Zwitserland. 'Het voelde deze week niet geweldig, maar ik word wel zesde en daar ben ik blij mee. Alle topspelers zijn hier aanwezig dus met dit resultaat pak ik een paar plekken op de Order of Merit en verlies ik in elk geval geen terrein.'

'Ik eindig vandaag goed', zei Huizing over zijn eindsprint op de laatste paar holes. 'Ik verlies mijn concentratie een beetje op mijn 11de en 12de hole. Die twee bogeys waren zonde, maar ik zet daarna wel goed door. Voor mijn gevoel maak ik deze week weer goede stappen en ik wil de komende weken echt richting die top-15 op de ranking', aldus Huizing, die in ieder geval volgende week in Frankrijk speelt en na een week rust in Kazachstan aan de start verschijnt.  

Besseling gedeeld 15de, Van Driel 32ste

De tweede Nederlander die we tegenkomen in de einduitslag is Wil Besseling. Dankzij een bogeyvrije 67 (-5) voor een totaal van -10 eindigde de 32-jarige professional op de 15de plek voor een cheque van € 4.130.

'Vandaag was het een stuk beter dan gister', zei Besseling na zijn 67 op zaterdag die volgde na een 69 op vrijdag. 'Gezien mijn spel was een 67 vandaag het hoogste wat ik kon noteren. Ik deed heel veel goed en had er een nog veel lagere score ingezeten. De andere dagen was het spel helaas te matig om echt hoog te eindigen. Verder was het een goede week. Dit toernooi is altijd geweldig georganiseerd. Eten, hotel, stad en golfclub, allemaal perfect in orde. Nu twee weken rust en klaarstomen voor Kazachstan. Daarna speel ik in Frankrijk en twee weken China', aldus Besseling, die het KLM Open - een toernooi waar de Nederlander doorgaans goed presteert - dit jaar aan zich voorbij laat gaan.

Darius van Driel, die vroeg op zaterdagochtend al van start ging in zijn laatste ronde, besloot zijn week in Zwitserland met een 71 (-1). Met een totaal van 287 (-1) slagen werd de Nederlander gedeeld 32ste.

'Het was een mooie week', zei Van Driel. 'Ik speelde beter dan mijn score doet vermoeden. Gister had ik wat pech. Ik legde voor de start van mijn ronde mijn pet op mijn tas om even naar de wc te gaan. Toen ik terugkwam zette ik hem weer op en bleek er een wesp in te zitten die mij een paar keer stak. In golf kan je geen blessuretijd aanvragen, en uitstappen is ook geen optie vanwege de punten deze week. Natuurlijk heb ik doorgespeeld, maar het was niet ideaal (Van Driel stond +5 voor de dag na vijf holes, red.). Verder is deze week in Genève altijd mooi, en anders omdat je vier rondes met amateurs speelt. Er speelden ook leden mee, maar zelfs die kennen de baan niet in deze condities met greens die bijna 12 op de stimp zijn. Gecombineerd met extreme en soms zelfs rare pinposities is het leuk dat ze dat een keer van dichtbij kunnen zien', aldus Van Driel over zijn Rolex Trophy en cheque van € 2.870.

3de zege voor Koivu

De Rolex Trophy stond in 1989 bij de start van de Challenge Tour al op de speelkalender en is het oudste toernooi op het circuit. Het toernooi, dat werd gespeeld in een pro-am formule, werd gewonnen door Kim Koivu die op de slotdag rondging in 67 (-5) slagen voor een totaal van -22. De Fin maakte gedurende de week 27 birdies en heeft dit jaar al drie keer gewonnen op de Challenge Tour.

Huizing 21ste op Road to Ras Al Khamaih

Op de jaarranglijst van de Challenge Tour steeg Huizing drie plaatsen: hij staat nu 21ste met iets meer dan 50 duizend euro. Besseling staat 35ste en Van Driel 40ste. De top-15 aan het eind van het seizoen krijgt een kaart voor de European Tour. Er staan nog acht toernooien op de kalender van 2018.

LeaderboardJaarranglijst Challenge Tour.

Winnaar Kim Koivu:

Lees meer over

Challenge Tour Topgolf