Anne van Dam in actie in Marokko.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam stijgt naar 12de plek in Marokko

20 april 2018 Redactie GOLF.NL
Na een 75 (+3) op donderdag boekte Anne van Dam een dag later flink progressie met een ronde 71 (-1). De Nederlandse staat halverwege de Lalla Meryem Cup gedeeld 12de.

'Het was vandaag van alles wat', zei Anne van Dam over haar scorekaart op vrijdag die zes birdies liet zien, maar ook drie bogeys en een dubbele bogey. Met een 71 (-1) deed de Nederlandse hoe dan ook goede zaken, want ze staat halverwege het toernooi op de gedeeld 12de plaats, vijf slagen achter de koploopsters: Christine Wolf en Laura Fuenfstueck.

'Als eerste is de baan ontzettend lastig', zei Van Dam vrijdagavond over de Blue Course van Royal Dar Es Salam, waar ze na de 75 op donderdag met een 71 flink progressie boekte. 

'Smalle fairways, hoge rough en kleine harde greens', zei Van Dam over de condities, die net als bij de heren op de Blue Course lastig zijn. 'Dus dat maakt het veel lastiger om dichtbij de vlag te komen en de bal op de green te houden als je vanuit de rough slaat. Ik mis de afgelopen twee dagen misschien vier fairways, maar tot nu toe sla ik te veel slechte ijzers van de fairway. Het is zonde als je met korte ijzers naar de green gaat en toch bogeys maakt. De fouten van vandaag waren kostbaar en als ik echt laag wil gaan met -4 of -5 moeten de ijzers beter in het weekend.'

Gelijktijdig met de mannen van de European Tour speelt de Ladies European Tour op Royal Golf Dar Es Salam. De vrouwen spelen om de Lalla Meryem Cup op de Blue Course van het resort in Rabat. De heren spelen op de Red Course.

Leaderboard.

Luiten speelt zich in positie.


Lees meer over

Anne van Dam LET