Loading the player...
De hoogtepunten van ronde twee in Marokko.
Bron: Ziggo Sport

Luiten speelt zich in positie

20 april 2018 Redactie GOLF.NL
Na twee dagen golf in Marokko staat Joost Luiten er goed voor. Met een totaalscore van -2 is de Nederlander gedeeld 10de.

Net als op de openingsdag stond er slechts één bogey (hole 13) op de kaart van de beste golfer van Nederland. Vrijdag zette Luiten daar voldoende tegenover, namelijk birdies op 1, 8 en hole 15 van Royal Golf Dar Es Salam. Dankzij zijn tweede ronde in 70 (-2) slagen steeg Luiten van de 36ste naar de gedeeld 10de plaats.

'Het spel is solide, maar ik moet de ijzers dichterbij de hole slaan als ik meer putts wil holen en echt bovenin wil meedraaien', zei Luiten over zijn positie en de lastige greens van de Red Course in Rabat.

Met zijn positie halverwege het toernooi is Luiten wel tevreden, maar de altijd kritische Rotterdammer weet wat er nog beter moet wil hij na zijn polsblessure direct een topnotering behalen. 

'Ik sla mijn ijzers niet dichtbij genoeg', zegt hij. 'De ballen naar de vlag moeten echt wat scherper wil ik in het weekend verder stijgen in het klassement. Dat heeft alles te maken met de greens, die hier gewoon heel moeilijk zijn. Ze zijn heel geonduleerd, en binnen drie, vier meter kan je putts maken. Daar buiten wordt het moeilijk.'

Luiten kwam voor het laatst in actie in het Hero Indian Open (8-11 maart). De Rotterdammer kreeg daarna last van een polsblessure en moest afzeggen voor het WGC-Match Play. 

'Maandag wist ik nog niet eens of ik ging spelen en nu sta ik gedeeld 10de. Dat is gewoon goed en de pols voelt ook goed. Dat is het belangrijkste. Ik kan alles voluit doen. Anders was ik hier ook niet gestart. Misschien kunnen we vorm uitbouwen in het weekend. Het is nog niet perfect, maar dat is logisch na vijf weken', aldus Luiten.

De leiding na twee dagen is in handen van Alvaro Quiros, die op -7 staat en gevolgd wordt door Andrew Dodt op -6. Erik van Rooyen uit Zuid-Afrika staat met -5 alleen 3de.

Leaderboard.

Van Dam stijgt naar 12de plek in Marokko.

Lees meer over

European Tour Joost Luiten