De slotronde van de Masters
Bron: Ziggo Golf

Reed na zege 11de van de wereld

9 april 2018 Redactie GOLF.NL
Patrick Reed is 13 plaatsen gestegen na zijn zege op Augusta National Golf Club.

Patrick Reed won zondag de 82ste editie van de Masters; lees hier een verslag en bekijk verschillende video's. Op de wereldranglijst is de 27-jarige Amerikaan gestegen van de 24ste naar de 11de plaats.

Rickie Fowler, die tweede werd, is van plaats 8 naar 6 opgeschoven. Jordan Spieth, die met een sensationele slotronde 64 (-8) beslag legde op de derde plek, is op de wereldranglijst gestegen van de vierde naar de derde plaats. Rory McIlroy (gedeeld vijfde in de Masters) was en blijft nummer 7 van de wereld.

De Nederlanders in de top 1000 van de wereldranglijst

Joost Luiten, die herstelt van een polsblessure, had zich dit jaar niet geplaatst voor de Masters. Hij is op de wereldranglijst na de Masters nog steeds 73ste. Hij wil op 19 april weer zijn eerste toernooi spelen, de Trophee Hassan II.

België in de top 1000

Thomas Pieters deed mee aan de Masters maar miste de cut.

• 49 (46) Thomas Pieters
  • 140 (138) Nicolas Colsaerts
  • 207 (208) Thomas Detry
  • 573 (570) Christopher Mivis

Ryder Cup

De kwalificatie voor het Europese Ryder Cup-team is in september 2017 begonnen en eindigt kort voor de Ryder Cup op Le Golf National (28-30 september). Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via de European Points List en de World Points List; vier spelers krijgen een wildcard. Joost Luiten is op de Europese kwalificatielijst gezakt van plaats 14 naar plaats 16. Op de wereldpuntenlijst staat hij nog steeds op de 15de plaats.

De kwalificatieperiode voor het Amerikaanse team is begin 2017 begonnen en eindigt op 12 augustus. Acht spelers plaatsen zich rechtstreeks via een puntenranglijst en vier krijgen een wildcard. Patrick Reed is op de kwalificatielijst van plaats 9 naar plaats 1 geschoten.

Vrouwen

Anne van Dam miste zaterdag de cut in een wedstrijd van de Symetra Tour. Dit zijn de twee beste actieve Nederlandse speelsters op de wereldranglijst van een week eerder (2 april):