Hoe won Patrick Reed de Masters?

Reed houdt stand voor Masters-zege

8 april 2018 Redactie GOLF.NL
De 82ste editie van de Masters - en het felbegeerde groene jasje - is een prooi geworden voor Patrick Reed. De gelauwerde Ryder Cup speler hield stand onder de druk en klaarde de klus met een 71 (-1) voor een totaalscore van -15. Runner-up Rickie Fowler volgde op een slag. Jordan Spieth noteerde een sensationele 64 (-8) om de derde plaats op te eisen.

Niet flightgenoot Rory McIlroy, maar de Amerikanen Rickie Fowler en Jordan Spieth waren de grootste concurrenten van landgenoot Reed op de slotdag in Augusta, Georgia. 

McIlroy (+2) kon het niet bolwerken op de greens en haakte als eerste af. De Noord-Ier, die alleen nog de Masters nodig heeft voor de career grand slam, creëerde vroeg in de ronde kansen maar wist de korte putts niet te benutten en eindigde op de gedeeld vijfde plaats.

Ook Fowler leek zichzelf een bijrol te geven door de eerste zeven holes boven par (+1) te spelen, maar de Amerikaan schoot omhoog met zes birdies op de laatste elf holes om Reed flink onder druk te zetten. Dankzij een laatste birdie op 18, voor een score van -14 in het clubhuis, had Reed een par nodig om zijn eerste major op te eisen. De 27-jarige Texaan bleef koel en noteerde - vanaf een kleine meter - zijn par om het groene jasje in ontvangst te nemen.  

64 voor Spieth

Het vuurwerk op de slotdag op Augusta National werd verzorgd door Jordan Spieth. Ondanks een achterstand van negen slagen bij de start wist Spieth met een negende birdie op de par-3 16de op gelijke hoogte met Reed te komen. Een zeer slechte drive op 18 gooide echter roet in het eten van de Masters kampioen van 2015. Door een bogey op de slothole bleef het bij een 64 (-8) en een derde plaats.

Jon Rahm besloot zijn Masters met een 69 (-3) en legde met een totaal van -11 beslag op de vierde plaats. Tiger Woods eindigde zijn Masters met een 32ste plek.  

'Dogfight'

Patrick Reed won vijf keer op de PGA Tour en voegt daar nu een eerste majorzege aan toe. De Ryder Cup speler nam dankzij rondes 69-66-67 een voorsprong van drie slagen mee naar zondag, en hield ook op de slotdag de grote fouten van de kaart.

'Het was een dogfight,' zei Reed over het gevecht met Fowler en Spieth. 'Ik kijk altijd op leaderboards, en zag dat Rickie en Jordan omhoog aan het stormen waren. Je weet dat je fysiek in staat bent om de ballen te slaan, alleen dan is het nog de vraag of je het ook onder druk en mentaal aan kan. Om een par te moeten maken op de laatste hole voor mijn eerste major voelde zeker goed', aldus de winnaar na afloop in Butler Cabin.

Eindstand. De nieuwe wereldranglijst.

Het slotakkoord van de Masters 2018:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

 

Charley Hoffman maakte zondag een hole-in-one op de 16de:

  00:00           
00:00
 
00:00
         
 
 

De samenvatting van Ziggo Sport:

Loading the player...
}