Matchplaytips: #3 Straal vertrouwen uit!

Matchplaytip 3: Straal vertrouwen uit!

2 april 2018 Redactie GOLF.NL
Ruim 17.000 golfers doen mee aan de NGF Competitie. Matchplay dus, en dat is een mentaal spelletje. GOLF.NL geeft vier tips met een knipoog die je helpen om matchplaypotjes te winnen.

Omdat matchplay een mentaal spelletje is, kun je alleen met de juiste mindset punten voor je team binnenslepen. Wat moet je doen en wat kun je beter niet doen? Daar zijn natuurlijk de meningen over verdeeld. De een zoekt de grenzen op wat betreft de mentale strijd met de tegenstander, een ander focust zich wel alleen op het uitvoeren van het perfecte shot en maakt er helemaal geen sport van om in het hoofd van de tegenstander binnen te dringen. Feit is dat dat het één-tegen-éénduel in golf het nodige kan losmaken in de golfer. Maar belangrijk is natuurlijk dat de sportiviteit niet in het geding komt. In een serie video's met een knipoog neemt Nederlands kampioen matchplay Davey Porsius de golfer bij de hand en wordt onder meer duidelijk wat er bij matchplay allemaal komt kijken. 

Bekijk video #3 bovenaan dit artikel. De tip ditmaal: straal vertrouwen uit! Vrijdag verschijnt de derde video op GOLF.NL! 

Bekijk ook tip 2:


Tip 1:


Lees ook: 

Lees meer over

Competitie Fun Instructie