Trotseer de kou met een draagtas

26 november 2017 Redactie GOLF.NL
Die extra laag kleding helpt een hoop als het kwik daalt. Een andere simpele manier om warm te blijven is een draagtas. Een paar clubs op de rug en de wei in! GOLF.NL zet een paar modellen op een rij waar je mee thuis kunt komen.

Om de baan in de winter te beschermen zijn buggies - en soms zelfs trolleys - verboden. Met andere woorden: een goede draagtas is een must voor de 365-dagen-per-jaar-golfer. We zetten een aantal opties voor je op een rij. Klik op de prijs om naar de webshop te gaan.

Ogio Gotham STDBAG Acid

Zoek je een fel gekleurde tas en val je graag een beetje op? Ogio heeft een flink assortiment als het gaat om opvallende tassen, en deze Gotham Acid standbag past goed in dat rijtje. Met zes vakken is er naast je clubs veel ruimte voor andere spullen. Dankzij het bevestigingsmechanisme aan de onderkant van de tas is deze Ogio ook eenvoudig op je trolley te zetten. 

Prijs: €169

PING Hoofer

Volgens het gerenommeerde MyGolfSpy is de PING Hoofer de 'Ultimate Stand Bag'. Do we need to say more? Wil je iets minder uitgeven dan is de PING 4 Series (€179) ook een uitstekende optie. 

Prijs: €224

Titleist Players 5 Stand Bag

Deze oerdegelijke (en volgens ons mooie) tas van Titleist heeft vijf (vandaar de naam 'Players 5') dividers waar je je clubs in kunt doen. Dat zorgt voor wat extra massa maar met een gewicht van 2,2 kilo is deze draagtas zeker geen zware jongen. De Players 5 heeft zeven vakken en is in vier kleuren verkrijgbaar.

Prijs: €149,95

Srixon Z-FOUR

Met deze 'Camo' uitvoering van de Srixon Z-FOUR val je - zeker in de sneeuw - niet op. De tas zelf weegt niet meer dan twee kilo, maar met acht vakken kan je flink wat spullen meenemen. Naast een opbergvak voor je waterfles en paraplu is deze draagtas, net als de andere tassen in dit lijstje, zeer compleet.

Prijs: €137,95

Fed up losing your Srixon balls? Well now you can lose your bag too! 👀

Een bericht gedeeld door Srixon Europe (@srixoneurope) op

PING Moonlite

Kan het jou niet licht (en simpel) genoeg? Overweeg dan een 'pencil bag' of 'weekender'. Een goede optie is de PING Moonlite. Het model dat we hier bespreken is wat ouder (2013), maar nog steeds zeer stevig, licht en comfortabel om je schouders. Een volle set van 14 clubs past (net) in de eenvoudige tas, maar de Moonlite is vooral geschikt als je niet met een volle set speelt. Houd er rekening mee dat een 'pencil bag' geen standaard heeft en je deze dus op de grond moet leggen. Gelukkig is deze PING waterdicht. De prijs is ook aangenaam.


Prijs: €59,94

Een overzicht van de verschillende tassen van PING:

Inesis Ultralight

Hoef je niet perse een tas van een bekend golfmerk om je clubs in mee te nemen? Decathlon heeft aardig wat golfspullen en ook voor een draagtas kan je terecht bij de keten. 


Prijs: €29,99

Links and Kings Classic 2 Pocket Walker

Deze tas van Links and Kings is, hoe zullen we het zeggen, flink aan de prijs. Voor 910 dollar (inclusief 35 dollar verzendkosten...) krijg je een simpele draagtas gemaakt van speciaal geselecteerde Amerikaans en Europese huiden. Voor dat geld mag je de kleuren van de tas wel zelf uitkiezen. Wat een koopje! Neem sowieso even een kijkje op de website van dit exclusieve merk, want in de webshop zijn niet alleen tassen te vinden, maar ook headcovers (85 dollar), riemen (550 dollar) en zelfs een 'range bucket' van buffalo leer (150 dollar). Houd je wel van 'vintage' maar heb je iets minder diepe zakken, kijk dan op de webwinkel van het Amerikaanse Jones Golf Bags (50 dollar verzendkosten). 

Prijs: $910
Meer winternieuws

Lees meer over

Equipment