Is het Dustin Johnson tijdperk aangebroken?
Beeld: Getty Images

Johnson ook te sterk voor Rahm in Texas

27 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Het leek snel klaar te zijn in de finale van het WGC-Dell Technologies Match Play. Dustin Johnson stond 5 up met tien holes te spelen, maar Jon Rahm gaf niet op en dwong de nummer 1 van de wereld naar de 18de hole, waar Johnson met een par alsnog de partij en de toernooizege met 1 up opeiste.

De Spanjaard Jon Rahm gaf in de beginfase van de laatste partij op Austin CC drie holes op rij weg met gemiste par-putts. Het duel tussen de longhitters, die Austin CC af en toe degradeerden tot een pitch-and-putt baantje, leek uit te draaien op een ruime overwinning voor Johnson, maar het werd nog zeer spannend dankzij een mooie comeback van Rahm, die met birdies op 13, 15 en 16 de stand terugbracht naar 1 up voor de 32-jarige Amerikaan.

Na een halve op 17 was een halve op 18 genoeg voor Johnson. Rahm, die de 18de nog niet had gezien deze week, sloeg zijn drive over de green en wist geen up-and-down voor birdie te maken en zo een verlenging af te dwingen.

De zeer timide Johnson kon voor de derde keer op rij juichen en is de eerste speler sinds Rory McIlroy in 2014 die drie toernooien op rij heeft gewonnen. Hij heeft nu alle World Golf Championships één keer gewonnen. In totaal heeft de Amerikaan 15 zeges achter zijn naam staan, waarvan zes sinds zijn eerste majorzege, het US Open op Oakmont in 2016.

In de ochtend, in de halve finale tegen de Japanner Hideto Tanihara, kwam het voor Johnson ook al aan op de 18de en een putt van een kleine drie meter om naar de finale te gaan.

'Het was een zware, lange dag', zei Johnson. 'Ik ben trots op hoe ik heb gespeeld, hoe ik in de wedstrijd ben gebleven.' Met de Masters voor de deur is Johnson, als hij dat niet al was, de topfavoriet. 'Als ik op mijn best speel, dan durf ik tegen iedereen te spelen.'

'Wat kan ik zeggen wat jullie nog niet weten?', zei runner-up Rahm over de winnaar. 'Als zijn putter hot was geweest, had ik geen kans gehad, geen twijfel over mogelijk. Het is ongelofelijk hoe hij in staat is om zo rustig te blijven in de hele ronde. Het is ongelofelijk. En hij is gewoon een perfecte, complete speler', aldus een complimenteuze Rahm, die zelf ook trots kan zijn op zijn prestaties. De 22-jarige Spanjaard speelde pas zijn 19de toernooi dat meetelt voor de wereldranglijst en hij staat nu al 14de op de mondiale ranking.

De troostfinale om de derde plaats werd met 3&2 gewonnen door Bill Haas. Hideto Tanihara kon het - ondanks een hole-in-one op de zevende - niet bolwerken tegen Haas. Joost Luiten werd in de groepsfase uitgeschakeld, Hij verloor twee wedstrijden en won er eentje.

In de 112 holes en zeven partijen die Johnson speelde, stond hij nooit achter. Wie versloeg Johnson op weg naar de overwinning?

Webb Simpson (5&3)
Martin Kaymer (3&2)
Jimmy Walker (5&3)
Zach Johnson (5&4)
Alex Noren (3&2)
Hideto Tanihara (1 up)
Jon Rahm (1 up)

Niet slecht.

Leaderboard.

Later op maandag volgt de uitslag van de GOLF.NL Match Play Bracket!


De hoogtepunten van de finale - en de hole-in-one (!) van Tanihara in de troostfinale:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Puerto Rico Open (PGA Tour) prooi voor D.A. Points

D.A. Points won zondag het Puerto Rico Open, een kleiner PGA Tour toernooi dat tegelijkertijd met het Dell Match Play werd gespeeld. De Amerikaanse Points hield onder anderen Bryson DeChambeau en Retief Goosen achter zich. 

Leaderboard
.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}