Vader en dochter Scholten (UGC De Pan)
Beeld: Bert van der Toorn

Wanneer is jullie Familietoernooi?

23 februari 2017 Redactie GOLF.NL
Traditiegetrouw worden in 2017 op vele golfbanen de voorrondes gespeeld in het familietoernooi. Op zondag 8 oktober zal de finale plaatsvinden waarvoor de koppels worden geplaatst die de voorrondes hebben gewonnen. Uiteraard zal het mooie spelletje golf het fundament vormen van deze competitie, maar moedigt de Nederlandse Golf Federatie ook de extra activiteiten aan die op deze dag georganiseerd kunnen worden. Wanneer is jullie toernooi gepland?

Meld jouw Familietoernooi aan!

Alle wedstrijden bij de clubs moeten voor 2 oktober worden gespeeld. De landelijke finale wordt gespeeld op zondag 8 oktober op de Nunspeetse. De kosten om als familiekoppel deel te nemen zijn hetzelfde als vorig jaar, 20 euro per team/koppel. Dit bedrag komt als eerste bijdrage aan het goede doel achter jouw clubnaam te staan. Extra familie-activiteiten, die geld voor het goede doel opleveren, worden ook toegevoegd aan de totaalbijdrage. 

Geef de datum van jouw Familietoernooi dus zo snel mogelijk aan ons door via de inschrijflink

Steun het Jeugdsportfonds

Net als in 2016 komen de opbrengsten van het Familietoernooi ten goede van het Jeugdsportfonds. Vorig jaar is er ruim € 30.000 ingezameld, wat wij als golfwereld uiteraard willen verhogen. Waar u vorig jaar nog vrij was om een eigen goed doel te steunen, verwachten we nu dat alle deelnemende banen het gezamenlijk goede doel ondersteunen, voor een nog breder draagvlak. In Nederland groeit circa één op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het Jeugdsportfonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het Familietoernooi nog veel meer. Door de samenwerking hoopt de NGF dat golf voor alle kinderen toegankelijk wordt. Via het programma RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en met het Jeugdsportfonds wordt een drempel weggenomen om lid te worden van een golfclub.

Binnenkort op golf.nl: Haal álles uit het Familiegolftoernooi! 
Tips & tricks voor een extra geslaagde dag!

Win jeugdgolfsetjes voor op de club

ING Private Banking en de NGF willen u als golfclub stimuleren om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarom zijn er mooie jeugdgolfsetjes ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld inzamelen. Het gezamenlijke goede doel van het Familietoernooi is het Jeugdsportfonds dat sportkansen creëert voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Het reglement van het Familietoernooi 2017 is hier te vinden.
Alvast aan de slag met de organisatie van het toernooi? Er is alvast een mooi handboek geschreven. Binnenkort dus meer tips & tricks! 

Evelien Heyster is de ‘regeltante’ van het Familietoernooi. Zij is te bereiken via familietoernooi@ngf.nl of per 030-2426370

Lees meer over

Jeugd