Pasqualle Coffa en Lars Keunen
Pasqualle Coffa en Lars Keunen
Beeld: Golfsupport.nl

Coffa en Keunen winnen Dutch Amateur Championship

13 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Pasqualle Coffa en Lars Keunen hebben het Dutch Amateur Championship gewonnen.

Vrouwen

Pasqualle Coffa van de Eindhovensche ging na de eerste ronde op haar eigen baan aan de leiding en eindigde als eerste na 72 holes. Met 68 slagen op vrijdag, 76 op zaterdag en 71 en 72 slagen op zondag won de 20-jarige amateur met een totaal van 287 slagen (-1). Coffa won een week eerder het NK Matchplay.

Zhen Bontan en Romy Meekers, beiden van De Pan, werden tweede met twee slagen meer. Bontan maakte op zondag 73 en 72, Meekers 70 en 77. De Spaanse Paz Marfa werd vierde. Chloë Schreurs eindigde nog net in de top 10, op de tiende plaats.

Mannen

Bij de mannen won ook een speler van de Eindhovensche: Lars Keunen. De 20 jaar oude Keunen heeft met zijn overwinning en plaats in het het KLM Open veroverd. 

Keunen is de vriend van Coffa en beide amateurs worden begeleid door GolfTON.

Keunen en Stan Kraai, beiden van de club uit Valkenswaard, eindigden op een fraai totaal van 271 slagen (-17), Keunen dankzij birdies op 17 en 18 in de slotronde. De speler uit Deurne won het kampioenschap met een birdie op de tweede hole van een play-off (hole 9). Op de eerste extra hole (10) hadden de twee par gemaakt.

Rodi Vlasveld werd vierde en Severiano Prins vijfde.

Eindstanden. Voorbeschouwing. Meer informatie op dac.golf.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}