DAC
De winnaars in 2016, Philip Bootsma en Dewi Weber

Dutch Amateur Championship op de Eindhovensche

6 augustus 2017 Redactie GOLF.NL
Komende week, van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus, wordt op de Eindhovensche Golf het Dutch Amateur Championship gespeeld, een kampioenschap waaraan veel buitenlandse en Nederlandse topamateurs aan meedoen.

Het Dutch Amateur Championship was voorheen het Brabants Open dat in 2000 voor het eerst werd gespeeld. Het heeft sinds 2016 een prominentere positie tussen de Europese amateurtoernooien. Het toernooi is samen met het Zwitserleven Dutch Junior Open (voor jongens en meisjes onder de 21) het meest toonaangevende internationale amateurkampioenschap van Nederland. 

De winnaar van het 72-holes kampioenschap bij de mannen verovert een wildcard voor het KLM Open dat in september op The Dutch wordt gehouden. Vorig jaar wonnen Dewi Weber en Philip Bootsma.

Er doen topamateurs van over de hele wereld mee, maar voornamelijk uit Europa: Groot-Brittannië, Duitsland, België, Spanje, Portugal, IJsland, Polen, Israël en Marokko. Bij de heren doen er 11 spelers en bij de dames vier speelsters uit de top 500 van de wereldranglijst voor amateurs (WAGR). Onder hen zijn Daniel Brown uit Engeland en Owen Edwards uit Wales.

Onder de Nederlandse topamateurs die op de Eindhovensche strijden zijn Pierre Verlaar, titelverdediger Bootsma, Peter Melching, Zhen Bontan en Romy Meekers.

Toeschouwers zijn van harte welkom en de toegang is gratis. 

Op de slotdag van het toernooi is er een masterclass voor ongeveer 40 jeugdtalenten uit Noord-Brabant, ter stimulatie van de sport in de regio Eindhoven. De masterclass wordt gegeven door topspelers die verbonden zijn aan de Eindhovensche Golf, pro's en amateurs.

Meer informatie: dac.golf. Lees hier een artikel over de editie in 2016.

Deelnemers en wedstrijdinformatie op ngfwedstrijden.com.



}