Beter golfen

Dit zijn de favoriete drivingrangedrills van Huizing, Luiten en Van Driel

Als tourprofessionals op de drivingrange ballen slaan, dan zijn ze bijna allemaal ergens anders mee bezig. Tijdens het Bahrain Championship vertellen Daan Huizing, Joost Luiten en Darius van Driel wat hun favoriete oefening is. Hun drills gaan over set-up, backswing en take-away.
Beeld: Instagram / DP World Tour

Beeld: Instagram / DP World Tour

Set-up

Huizing vertelt voor een Instagram-video van DP World Tour dat hij soms te veel door zijn knieën zakt in de set-up. Om dat te verhelpen houdt hij een club achter zich tussen zijn stuitje en zijn achterhoofd. Vanuit daar buigt Huizing vanuit zijn heupen tot de voor hem ideale actieve set-up.

Drie posities

Voor Luiten is de stopdrill zijn favoriet. Tijdens zijn swing stopt hij in drie posities: na de take-away, halverwege en in de top van de backswing. Het helpt hem om in de juiste posities te komen voor zijn swing op normale snelheid. Na de drill is alles in balans en is zijn timing beter. Bovendien zorgt het bij Luiten voor een rustigere backswing.

Take-away

Bij Van Driel gaat het soms mis in de take-away. Hij heeft de neiging om te veel aan de club te trekken aan het begin van de swing. De oplossing? Van Driel legt een bal achter zijn clubblad en schuift die weg aan het begin van de swing. Het zorgt voor een mooie take-away.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips