Beeld: Golfsupport.nl
Beter golfen

De bunker in met Rory McIlroy: dezelfde slag op twee manieren

Beeld: Golfsupport.nl
Voor de een is een bunkerslag geen probleem en voor de ander is het de moeilijkste slag in golf. Voor Rory McIlroy geldt het eerste. Hij laat zien hoe je dezelfde bunkerslag op twee verschillende manieren kan uitvoeren.

De pinpositie is heel erg bepalend voor hoe je een bunkerslag speelt. Staat de vlag dichtbij of heb je juist veel green om mee te werken? McIlroy laat zien wat hij aanpast in zijn set-up om de bal hoog of laag uit de bunker te laten komen.

Geen shaftlean in de bunker

Bij de hoge bunkerslag legt de Noord-Ier de bal meer naar voren in zijn stand. Tijdens het oefenen trekt hij een lijn vanaf zijn linkerhak naar de bal. Hij wil dat zijn shaft bij impact gelijk is aan die lijn. Dit om shaft lean te voorkomen. "Dat is het slechtste wat je kan doen in de bunker", vertelt hij. Daarnaast houdt Rors zijn handen lager om meer hoogte te krijgen.

Om de bal lager te laten vliegen met meer rol doet de viervoudig majorwinnaar een paar aanpassingen. Zijn balpositie gaat richting het midden, McIlroy houdt zijn handen iets hoger en tot slot raakt hij iets meer zand.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips Instructie