Beter golfen

Last van deze veelgemaakte swingfout? Je telefoon biedt hulp

Een van de meest gemaakte swingfouten door amateurgolfers is 'early extension'. Dat betekent het naar voren komen met je lichaam in de downswing. Deze tip met een telefoon kan je helpen die fout te vermijden.

Het Titleist Performance Institute deed drie jaar terug een onderzoek naar early extension. Wat bleek? Meer dan zeventig procent van de amateurgolfers had last van deze swingfout. In november 2023 zal dat percentage ongetwijfeld niet veel lager liggen, of zelfs nog wat hoger, want het naar voren komen met de heupen in de downswing is een van de meest gemaakte fouten.

Telefoon in broekzak

De Amerikaanse PGA-pro Martin Chuck heeft een heel leuke en goede oefening om early extension tegen te gaan. Stop je mobiele telefoon in je linker broekzak (voor rechtshandige golfers), met de helft van de telefoon die boven de broekzak uitsteekt. Het gevoel wat je moet hebben in de downswing is dat je de bovenste helft van de telefoon ook je broekzak in duwt. Zo voorkom je dat je met de heupen naar voren komt en blijft het lichaam laag.

Hoe dat precies werkt? Bekijk onderstaande tip van Martin Chuck!

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Golftips Video Topgolf