Beter golfen

Sla je de bal steeds korter? Train je flexibiliteit en snelheid

Verlies je afstand naarmate je ouder wordt? Met deze oefeningen ga je beter draaien en weer verder slaan.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Een van de redenen dat golfers afstand verliezen als ze ouder worden, is dat hun backswing steeds korter wordt. Daardoor heb je minder tijd om snelheid te ontwikkelen in de downswing. Spelers die na hun zestigste de meeste afstand behouden, hebben vaak langere swings. Blijf daarom werken aan je flexibiliteit, kracht en snelheid.

Droog oefenen

In de eerste oefening heb je alleen een golfclub (of een speedstick) nodig. Ga naar de top van je backswing en begin vervolgens met kleine herhalingen, waarbij je probeert om steeds een iets langere swing te maken. Hierdoor krijg je meer flexibiliteit en een betere schouderdraai.

Stretchen

De volgende oefening kun je gemakkelijk thuis doen. Maak een stretchband vast aan een deurklink en maak met je leidende arm (links voor rechtshandige golfers en rechts voor linkshandigen) onderstaande beweging. Dit zorgt voor veel stretch en levert je een langere backswing op.

Mocht je een elastiek tot je beschikking hebben, dan kun je ook de derde oefening doen. Het doel hierbij is om de band zo ver mogelijk uit te rekken. Je moet hierbij je hele lichaam gebruiken om maximaal te stretchen.

Lees meer over
Golftips Instructie