Tips

Mis je veel putts links? Let op je rechterschouder

Ondanks de kleine beweging is het ontzettend moeilijk om putts altijd in het midden van het clubblad te raken. Als je veel putts links mist, dan beweegt je rechterschouder misschien wel te veel. Topcoach Phil Kenyon laat zien hoe je dat verandert.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Kenyon is een van de bekendste puttingcoaches ter wereld. Hij werkt met veel topspelers, waaronder US Open-kampioen Matt Fitzpatrick en Justin Rose. Een van de grootste fouten die Kenyon golfers ziet maken is het laten gaan van hun achterste arm (voor rechtshandigen de rechterarm). Dat kan gebeuren omdat die arm te actief is of door te vroeg op te kijken. Het resultaat is dan meestal een gemiste putt aan de linkerkant. Oftewel een pull.

"Het clubblad raakt de bal niet in het midden, waardoor het clubblad sluit en de bal naar links vetrekt," zegt Kenyon. Uiteraard heeft de pro uit Blackpool daar een oplossing voor. Ga rechtop staan, ontspan je schouder, buig je rechterarm en open je hand met handpalm naar boven. Dit voorkomt dat je rechterelleboog het clubblad sluit.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Als je vervolgens de putter vastpakt, wil je niet het gevoel hebben dat je rechterschouder om je linkerschouder heendraait. Zorg er juist voor dat je linkerschouder naar boven blijft wijzen. Dit gaat je mogelijk helpen om meer putts op lijn te starten, omdat het clubblad langer naar het doel blijft wijzen.

Lees meer over
Golftips Instructie