Instructie

Problemen met putten? Train als Anne van Dam: 'Zo voel je de afstand naar de hole beter aan'

Anne van Dam is een van de beste Nederlandse golfsters. Zij speelt toernooien op de Ladies European Tour en zo nu en dan op de LPGA Tour. Voor GOLF.NL deelt ze haar beste tips. Deze editie: putten!

Om meer putts te holen is het goed inschatten en aanvoelen van de afstand naar de hole heel belangrijk. Om dat te trainen plaatst Anne van Dam tees in de grond op 2, 4, 6 en 8 meter van de hole. Bij elke tee slaat ze twee ballen. De eerste op de ‘normale' manier, bij de tweede putt doet ze haar ogen dicht.

Waarom? Met de ogen gesloten krijgt Anne een beter gevoel voor de snelheid die nodig is en bij een matig geraakte putt voelt ze beter wat er fout ging.

Scores

Achter de hole zit nog een tee in de grond, op ongeveer 90 centimeter. Het mooiste is natuurlijk de putts holen, maar als dat niet lukt wil je dat de bal in elk geval voor de tee blijft, want dan is de volgende putt een korte die je normaal gesproken moet kunnen maken.

Deze drill is perfect om je gevoel en de snelheid bij het putten te trainen. En iedere golfer weet: meer putts holen is de snelste manier naar betere scores en een lagere handicap. Bekijk de video boven dit artikel en dan hup, op naar de puttinggreen.