Instructie

Anne van Dam geeft tips voor verre én rechte drives: 'Voluit versnellen door de bal'

Anne van Dam is een van de beste Nederlandse golfsters. Zij speelt toernooien op de Ladies European Tour en zo nu en dan op de LPGA Tour. Voor GOLF.NL deelt ze haar beste tips. Deze editie: verre drives!

Anne van Dam heeft niet alleen een prachtig ogende golfswing, ze staat ook bekend als een enorme longhitter. De drives van de 27-jarige golfster eindigen geregeld een stuk verder dan 260 meter op de fairway. De bal lekker ver én recht slaan, dat wil iedereen natuurlijk, maar voor veel clubgolfers is de driver een moeilijke club. Anne ziet bij amateurs vaak deze fout: een heel snelle en korte backswing. Het ontwikkelen van snelheid en controle houden over de club wordt dan heel erg lastig.

Versnellen

Wat Anne doet tijdens haar trainingen op de range met de driver, is een heel langzame oefenswing maken en vervolgens stoppen. Dat helpt haar om een volle lichaamsdraai te maken, het gewicht komt mooi op het rechterbeen en het geeft het gevoel voor de juiste positie van de club in de top van de backswing. In de downswing kan Anne vervolgens voluit versnellen door de bal.

Bekijk de video bovenaan dit artikelen het zou zomaar kunnen dat met deze oefening van Anne jouw drives ook een heel stuk verder gaan vliegen.

Lees meer over
Anne van Dam Golftips