Beter golfen

Doe de APK-keuring voor je korte spel

Wil je weten hoe het gesteld is met je golfspel? Wat is je beste onderdeel en waar kun je nog aan werken? Doe dan de APK-keuring met golfprofessional Mike van Wieringen.

Om te testen of je klaar bent voor het golfseizoen kun je nu een APK-keuring doen voor je short game. Golfprofessional Mike van Wieringen laat op vier onderdelen van het golfspel zien of, waar en hoe je je spel kunt verbeteren: chippen, bunker, pitchen en putten.

Chippen en bunkerslagen

Hierboven zie je de video met de chip- en bunkertest. Hoeveel van de acht ballen chip jij in de buurt van de hole? Wat kun je doen om hier beter te scoren? En hoeveel punten haal je vanuit de bunker? Sla je met een mooie boog en de juiste snelheid of schiet je bal nog te vaak over de green heen? Of krijg je 'm er juist niet uit? Gebruik de oefeningen in de video om je bunkerspel te verbeteren. 

Pitchen

Het volgende onderdeel in deze APK-keuring is het pitchen. Hoe goed ben jij naar de green toe vanaf 25 en 40 meter? Komt je bal met een mooie boog dicht bij de vlag? Bij welke afstand gebruik je een polsknik? En met welke club sla je? Mike laat je een test doen en legt uit waar je op moeten letten bij een goede pitch. 

Putten

Mike van Wieringen daagt je uit deze putt-test! Acht ballen met acht verschillende liggingen. Heb je handicap 54? Dan putt je waarschijnlijk maar een van die acht ballen, als golfer met handicap 18 zou je er vijf moet kunnen holen. Wil je meer ballen putten? Bekijk dan de tips in de video.

Lees meer over
Instructie Golftips