De Herkenbosche: nr 6 in de ranglijst van "moeilijkste" banen
Brunssummerheide: nr 8 in de ranglijst van "moeilijkste" banen
“Welke baan is het moeilijkst?” vroegen we aan het Top 50 panel, de juryleden van de Top 50 van beste 18-holes banen in Nederland.

“Moeilijk” is een heel subjectief begrip uiteraard en een moeilijke baan is zeker niet per se een goede baan. In de ogen van veel golfbaandeskundigen is een ideale golfbaan moeilijk voor goede spelers (ze hebben veel moeite om een par of birdie te maken) maar te behappen voor minder goede spelers (ze kunnen door slim course management een bogey of par maken). Hoe dan ook, dit is een ranglijst van de moeilijkste banen op basis van reacties van het Top 50 panel.

Top 10 moeilijkste banen

1 Noordwijkse - Toelichtingen van juryleden: “Noordwijk met wind”; “Als het stevig waait, is Noordwijk van de backtees nog steeds de lastigste baan van Nederland”; “Noordwijk met hoge rough”.

2 Haagsche - “Vooral de slagen vanaf de tees zijn een enorme uitdaging”; “Met wind als de rough hoog is”; “Door de lastige greens.”

3 The International

4 The Dutch

5 Lage Vuursche - “Vooral moeilijk vanaf de tees”; “Vanaf de blauwe tee is de baan voor dames echt lang, maar ook ontzettend goed.”

6 Herkenbosche - “Veel heuvels en smalle doorgangen en daarnaast zijn er ook korte doglegs waar je gedwongen wordt om alle slagen op lengte te slaan”; “Smalle lange bosholes en veel blinde slagen vanwege hoogteverschillen.”

7 Broekpolder - “Te lang.”

8 Brunssummerheide

9 Hoge Kleij

10 Hattemse - “Bijna geen mogelijkheden tot makkelijke birdies; moeilijke lange par 4’s en geen par 5.”

Oneens? Laat het ons weten via redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook.

  • Paginadatum 22 maart 2017
  • Auteur Redactie GOLF.NL
}