meisje met golfpet Danielle Modder

Geborgen wanhoop

Met roze wangen en verwaaide haren stappen ze het kantoortje van de wedstrijdleiding binnen. Soms de wanhoop en teleurstelling nog in de ogen geborgen. Een enkeling met een glimlach op haar gekleurde toet , want op haar kaart wél een - misschien onverwachte - positieve score. 

Zon en wind hebben huisgehouden op de hoofden van deze jonge speelsters. De vermoeidheid is ze af te zien. De wedstrijdleider van het NK Strokeplay wacht geduldig tot de meiden de laatste check op de scorekaarten hebben gedaan. Wijst ze nog even op de genadeloze consequenties van gemaakte fouten. De cut? Nee, hij weet nog niet of ze het hebben gehaald.  

Eén voor een verlaten ze in wisselende gemoedstoestand de kamer, voordat de volgenden zich aan het tafeltje melden. De een wat stiller dan een ander zoekt haar weg terug naar familie. Morgen weer een dag op de golfbaan. Voor sommigen dan.


Heb je een leuke golfanekdote of ervaring/observatie op of rond een golfbaan voor onze wekelijkse rubriek Mijn Golf? Schrijf het op in maximaal 150 woorden en mail het naar redactie@golf.nl.

  • Paginadatum 1 juni 2019
  • Auteur Redactie GOLF.NL/Edwin Alblas
}