Instructie: beter driven met Bernd Wiesberger
Bernd Wiesberger
Beeld: Golfsupport.nl

Instructie: Betere drives met Bernd

Tips voor nóg betere drives van Bernd Wiesberger, de Oostenrijker die vier toernooien op de European Tour heeft gewonnen.

Om succesvol te zijn op de Tour moet je een constante swing hebben en met je driver vaak de fairway weten te vinden. Ik ben vrij lang daarom werk ik hard om mijn natuurlijke kracht op de juiste manier te gebruiken. Heel belangrijk daarbij is een atletische houding en een solide basis in mijn swing. Dat geldt voor een Tourpro maar natuurlijk ook voor amateurgolfers.  

1. Probeer in de set-up het gevoel te krijgen dat je je knieën een beetje naar buiten duwt. Dat zorgt voor een stevige basis. Dat gevoel houd ik vast als ik wegbeweeg van de bal en mijn bovenlichaam opwind naar de top van de backswing.

2. In de set-up is de balpositie met de driver tegenover de binnenkant van mijn linkerhiel. Het gewicht heb ik keurig over beide benen verdeeld. Mijn rug helt iets naar rechts, dat helpt om de bal in de upswing te raken want dat is wat je wilt met de driver.

3. Je ziet dat mijn heupen zijn gedraaid, ik heb gewicht overgebracht naar de binnenkant van mij rechterbeen, maar mijn benen hebben nauwelijks bewogen. De kracht die ik op deze manier heb opgebouwd in de top van de backswing, kan ik vrij laten komen door mijn bovenlichaam terug te laten draaien. De benen zetten die actie in met een beweging naar links met een gecontroleerde beweging.