Vlucht en rol bij chippen

Chippen
Voor een beter resultaat bij het chippen is het heel belangrijk dat je precies weet hoe ver de bal vliegt met iedere club en hoe veel rol de bal vervolgens krijgt op de green.

Bij het chippen is de verhouding tussen de vlucht van de bal en de hoeveelheid rol heel belangrijk. Die vlucht-rol verhouding verandert natuurlijk als de loft op de club anders is. Roberto Schuit, professional op de Haarlemmermeersche Golf Club, laat in de bovenstaande video zien hoe je de landingsplek van de bal kunt bepalen bij het chippen. En Roberto legt uit waarom het zo'n groot voordeel is als je met verschillende clubs kunt chippen. 

Oefenen met De Golf Academie

Als je de bovenstaande video hebt bekeken, dan weet je hoe je bepaalt met welke club je het beste kunt chippen. Nu is het zaak om lekker te gaan oefenen en je chippen te verbeteren en zo je handicap te verlagen. Om trainen leuker en heel resultaatgericht te maken, heeft De Golf Academie allerlei leuke oefeningen, ook voor chipslagen. Bekijk de video's hieronder en ga aan de slag!

Oefening 1 - Chippen met afstandscontrole


Oefening 2 - Ligging bepaalt clubkeuze

Meer video's in deze categorie