Jeugd

Lol in het GOLF RAAK!-Funpark

Het Dutch Open op Bernardus Golf eind mei was wederom een groot succes. Ook de jonge bezoekertjes kwamen volop aan hun trekken. In het GOLF RAAK!-Funpark konden zij zich het hele toernooi uitleven. Een terugblik.

Maar liefst 600 kinderen van alle leeftijden en niveaus kwamen langs in het Funpark om verschillende spellen uit te proberen, zoals Golfdarts en Hole in the Wall. Voor kinderen die nog nooit gegolft hadden, was dit een laagdrempelige en leuke manier om kennis te maken met de sport. Maar ook voor golfende kinderen was het Funpark een bezoekje waard! Temeer omdat Thomas Pieters en Joost Luiten langskwamen en uitgebreid de tijd namen. Ze deelden uiteraard handtekeningen uit en beantwoordden vragen. Het favoriete gerecht van Pieters? Frietjes. En van welke voetbalclub is Luiten fan? Feyenoord!

Golf RAAK! Dutch Open

GOLF RAAK! clubchallenge

Niet alleen konden kinderen zelf het Funpark bezoeken, ook konden ze met hun club deelnemen aan de clubchallenges die elke dag van het toernooi georganiseerd werden. De clubteams moesten in verschillende spellen zoveel mogelijk punten bijeen proberen te sprokkelen. Daarna gingen ze onder begeleiding de baan in en liepen ze met hun team een unieke golfspeurtocht, waarbij ook weer punten te verdienen waren. Bijna dertig golfclubs deden mee. De gelukkige dagwinnaars zijn:

  • Donderdag: Golfclub Bois Le Duc
  • Vrijdag: Golfbaan Welderen
  • Zondag: Golfclub Prinsenbosch & Regio Noord Nederland (Gelpenberg, Havelte, Holthuizen en Sandur)

Bovenstaande clubs krijgen één dag het GOLF RAAK!-Funpark bij hen op de golfclub. Zij kunnen deze dag bijvoorbeeld gebruiken voor een uitgebreide vriendjes- en vriendinnetjesdag.

NGF's hoofdsponsor ING Private Banking deelde aan alle deelnemers van de clubchallenge een headcover ‘leeuwtje’ uit. Maar de kinderen zelf wisten nog veel meer golfitems te scoren, waaronder petjes van de DP World Tour en uiteraard genoeg golfballen!

Golf RAAK! Dutch Open

GOLF RAAK! op het Big Green Egg Open

Ook op het Big Green Egg Open, het toptoernooi voor vrouwen dat van 14 t/m 17 juli gehouden wordt op de Rosendaelsche Golfclub, is het GOLF RAAK! Funpark te vinden. Achter de drivingrange, op Hole 19 kunnen de kinderen zich uitleven, maar is er ook voor de volwassen bezoeker genoeg te doen. Lees er meer over!

Verzeker alvast een plekje voor jouw kind en kies een dag en tijdstip om bij het Funpark langs te komen.

Clubteams kunnen zich hier aanmelden voor de clubchallenges.

 

Op het Big Green Egg Open gaan de kinderen – anders dan op het Dutch Open – niet de baan in. De clubchallenges duren precies een uur.

Golf RAAK! Dutch Open
Lees meer over
Dutch Open Jeugd Toernooien