Beeld: Getty Images
Topgolf

“Rolverdeling thuis totaal anders”

Beeld: Getty Images
Daniëlle Huizing-Leeman (33) is caddie, manager en vrouw van Daan Huizing die op de DP World Tour speelt. Voor GOLF.NL schrijft ze iedere twee weken een column. In de eerste aflevering stelt Daniëlle zich voor.

Zou je het leuk vinden columns voor ons te schrijven? Toen ik die vraag kreeg van de redactie hoefde ik niet lang na te denken. Heel gaaf! Als caddie, manager en vrouw van Daan maak ik genoeg bijzondere dingen mee om flink wat columns te vullen. Zo stuurde iemand vorige week nadat Daan bij een toernooi in Zuid-Afrika de cut had gemist een tweet door van ene Mark.

Wordt tijd voor #Huizing om zijn vrouw zwanger te maken, want het wordt er niet beter op met haar aan de tas! @Golfnl #SDCChampionship

Echt bizar zo’n reactie en het grappige is dat ik er helemaal niet bij was in Zuid-Afrika. Ik ben in Nederland gebleven om de verbouwing en inrichting van ons nieuwe huis in Odijk in goede banen te leiden. Daan had een invalcaddie aan de tas, maar dat was twitteraar Mark duidelijk even ontgaan. De meeste reacties die wij krijgen zijn trouwens hartstikke leuk en positief, mensen leven echt met ons mee. Wat je wel merkt is dat er vaak een verkeerd beeld is van wat het bestaan van een profgolfer op de Tour inhoudt, wat er allemaal bij komt kijken om succesvol te zijn. Ook daarom vind ik het leuk om mijn ervaringen te delen.

Ondersteunende rol

Daan en ik leiden een mooi, hectisch en spannend leven en we komen op de prachtigste plekken. Maar er zijn natuurlijk ook schaduwkanten. Bijna altijd op reis, familie en vrienden veel minder zien dan je zou willen, feestjes en verjaardagen missen, alles moet wijken om zo goed mogelijk te kunnen presteren. Ik probeer Daan op alle fronten te ondersteunen, zeker ook mentaal als de resultaten tegenvallen. Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de hogere hotelschool in Den Haag en vind het leuk om een ondersteunde rol aan te nemen, heb er geen moeite mee mezelf dienstbaar op te stellen wat als caddie soms nodig is. Thuis is de rolverdeling natuurlijk totaal anders, dat zullen jullie begrijpen…

Mooi avontuur

In het voorjaar van 2019 heb ik Daan leren kennen. Drie jaar later zijn we getrouwd en een paar weken daarna ben ik zijn vaste caddie geworden. Het was best een ingrijpende beslissing, want ik was niet lang daarvoor aan een uitdagende nieuwe baan begonnen bij PwC als business development manager. Maar we zagen elkaar nauwelijks nog, van alleen maar face-timen werden we allebei erg ongelukkig. In de coronaperiode was ik al een paar keer caddie geweest en dat beviel heel goed.

Toernooien winnen

We brengen nu extra veel tijd door samen en dat vinden we heerlijk. Het leven op de Tour is een geweldig mooi avontuur, maar het is bovenal natuurlijk werk. We willen zo goed mogelijk presteren, toernooien winnen, dat is onze gezamenlijke droom. Afgelopen twee weken speelde Daan in Zuid-Afrika. Ik checkte thuis tussen de gesprekken met schilders en installateurs door voortdurend zijn scores op mijn telefoon. Na Zuid-Afrika hebben we even een periode zonder toernooi, hopelijk is ons huis helemaal klaar als we 11 april naar Ishioka in Japan vertrekken. We zijn geen van beiden in Japan geweest dus daar we kijken we erg naar uit.

Dwergkezen

Tot slot toch nog even terugkomen op twitteraar Mark die Daan een andere caddie en mij een snelle zwangerschap toewenst. De cut een keer missen overkomt iedere golfer, de caddie daar de schuld van geven is heel erg makkelijk. En ik zal uiteraard niet zeggen dat het door mij komt, maar sinds ik aan de tas ben presteert Daan een stuk beter. Vorig jaar hebben we knap de Tourkaart weten te behouden en de start van dit seizoen is beter dan die van vorig jaar. Daarom ga ik lekker nog een tijdje door als caddie en houden Daan en ik het voorlopig bij Andrei en Igor, onze schattige dwergkezen over wie jullie zeker ook gaan lezen in een van mijn volgende columns.

Reageren of suggesties voor mijn column? Mail naar manager@daanhuizing.com.

Lees meer over
Topgolf Blog
}