Solheim Cup

Bernardus: maak kennis met de Solheim Cup-baan

In 2018 opende Bernardus Golf haar deuren. Slechts in een paar jaar tijd heeft de 18-holes golfbaan veel waardering geoogst in binnen- en buitenland. Een baan met internationale allure, wat stevig bevestigd wordt met de Solheim Cup die in 2026 in Cromvoirt plaatsvindt.

Bernardus Golf

Bernardus Golf is een uitdagende 18-holes championship golfbaan, een van de mooiste van Europa, ontworpen door de Amerikaanse architect Kyle Phillips, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van wereldberoemde banen als Kingsbarns, The Grove en Yas Links. Bernardus Golf werd aangelegd als een heathland golf course van 85 hectare met vier par-3-holes, tien par-4-holes en vier par-5-holes. De talrijke bunkers zijn prachtig aangelegd en de stevige waterhindernissen gaan naadloos over in de achtergrond van duinen, heide en brem.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Bernardus Golf. Er worden geen chemicaliën gebruikt om de baan te onderhouden. In plaats daarvan werkt een toegewijd team van 17 greenkeepers onvermoeibaar om de faciliteiten onberispelijk te houden. Ze streven naar de juiste balans van bacteriën en schimmels in de bodem en zorgen, op de meest natuurlijke manier mogelijk, dat het gras in topconditie blijft.

Sinds de opening was Bernardus Golf gastheer van het Dutch Open in 2021 en 2022 onderdeel van de Europese DP World Tour. In 2023 is Bernardus Golf wederom host van dit toernooi.

Een uniek concept

Elke golfer kan genieten van deze mooie baan. Met het Bernardus Day Membership ben je een dag lang volwaardig lid en kun je gebruikmaken van alle faciliteiten en mogelijkheden die Bernardus Golf je biedt. Loop één of meerdere rondes op de uitdagende 18-holesbaan, oefen je swing op de drivingrange of werk je aan je short-game. Doe een work-out in de gym, speel een potje tennis, neem een duik in het verwarmde buitenzwembad of kom volledig tot rust in onze sauna en hammam. Wil je met een partner komen die niet golft? Neem hem of haar gewoon mee, want hij of zij mag ook vrij gebruikmaken van alle faciliteiten.

Meer informatie: bernardusgolf.com

bernardus golf lodge 3

Bernardus Lodge

De Lodge, gelegen aan de rand van Bernardus Golf, is de perfecte thuisbasis voor één of meerdere heerlijke dagen golf en ontspanning. Ook kun je de prachtige provincie Noord-Brabant verkennen met haar hoofdstad Den Bosch op een steenworp afstand. De acht gezellige en moderne tweepersoonskamers zijn allemaal voorzien van een ruime badkamer. Uiteraard zorgen wij ervoor dat het je aan niets ontbreekt tijdens je verblijf.

Meer informatie: bernardusgolf.com/lodge

Baanvlog Bernardus Golf

Sietse en Niels gingen in aanloop naar het Dutch Open 2022 op verkenning uit; hoe speelt de baan waar alle Europese topgolfers toen een gooi naar de winst deden? En waar het Amerikaanse team het op zal nemen tegen het Europese in 2026? Ze spelen een Texas Scramble om de baan te verslaan. Lukt hen dat?

Het merk Bernardus

Bernardus Marinus "Ben" Pon was naast Nederlands zakenman, ook autocoureur en kleiduivenschutter. In zijn jonge jaren lag zijn hart bij het racen, hij reed voor Porsche tussen 1961 en 1967 en won in 1963 de Grand Prix van Limburg op Circuit Zolder. Na een succesvolle racecarrière verliet Pon zijn familiebedrijf en waagde zich in de Verenigde Staten aan zijn andere passie, de wijnbouw. In 1992 begon hij zijn wijngaard in Carmel Valley, Californië. Zijn doel was om een portfolio van wijnen te creëren die konden concurreren met de beste wijnen uit de Franse regio's Bordeaux en Bourgondië. Zijn Sauvignon Blanc uit 2005 werd door de Wall Street Journal uitgeroepen tot de beste witte wijn van 2007.

In 2017 ontmoette de Nederlandse zakenman Robert van der Wallen Bernardus Pon en viel voor de charme van Bernardus wijnen. Er ontstond een dierbare vriendschap en ze werden zakenpartners toen Bernardus Pon 50% van zijn wijnhuis aan Robert verkocht. Toen Bernardus Pon in 2019 overleed, werd Robert van der Wallen volledig eigenaar van wijnhuis Bernardus. De naam van de golfbaan is een eerbetoon aan Bernardus Pon.

Het merk Bernardus bestaat nu uit Bernardus Golf, Bernardus Lodge en Bernardus Wijn.

Bernardus Wine

Bernardus Pon, een man met een fijne smaak, had overal ter wereld zijn Bernardus Winery op kunnen richten met de intentie om eersteklas wijnen te produceren. Hij koos voor Carmel Valley, een regio in Californië met een westelijke ligging, warme dagen, koele nachten en een verbluffende schoonheid. Meer dan een kwart eeuw later heeft hij niet alleen de beste kwaliteit bereikt met zijn Bordeaux blend, genaamd Marinus (naar zijn tweede naam), maar ook met een portfolio van single-vineyard Pinot Noir, Chardonnay en Sauvignon Blanc. In 2022 is een nieuw lid in de Bernardus familie verwelkomd: ‘s werelds eerste Provence Rosé Golden State. Een rosé geoogst en geproduceerd in de wereldberoemde Provence regio door Château La Coste.

Meer informatie: bernardus-wine.com

Lees meer over
Banen