Nieuws

Overleden Murray geëerd met deze indrukwekkende speech: 'Iedereen kan het verschil maken voor een ander'

De golfwereld werd zaterdag opgeschrikt door het verlies van Grayson Murray (30). Na zijn overlijden volgde een stroom aan emotionele interviews en reacties. Onder meer van Harry Higgs, die lange tijd met Murray speelde op de Korn Ferry Tour. Hij had een indrukwekkende boodschap na zijn toernooizege zondag. 
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De familie van Grayson Murray bracht zondag naar buiten dat hun geliefde zoon en broer door zelfdoding om het leven is gekomen. "Het leven was niet altijd gemakkelijk voor Grayson, en hoewel hij zelf uit het leven is gestapt, weten we dat hij nu vredig rust", meldde de familie in een statement.

De tourspeler, die in januari nog het Sony Open won, kampte lange tijd met een alcoholverslaving en depressies. De alcoholverslaving werd hij de baas, maar hij bleef worstelen met zijn depressies. Murray was daar open over en vertelde in januari dat het 'OK' was: "Dit ben ik en het is goed zo, ik ben nu een andere man. Mijn verhaal is nog niet afgelopen", sprak hij na zijn winst in het Sony Open. Woorden die nu een tragische lading hebben gekregen.

Speech Harry Higgs

In het statement na zijn overlijden, vroeg zijn familie om Grayson te eren door aardig voor elkaar te zijn. En die boodschap was wel besteed aan Korn Ferry Tour-speler Harry Higgs. Na zijn overwinning in het Visit Knoxville Open eerde hij zijn overleden collega met deze indrukwekkende speech:

Higgs geeft aan dat hij normaal gesproken geen moeite heeft met slapen, maar dat zaterdagavond een uitzondering was: “Hoewel professionele golfers wordt geleerd om niet vooruit te kijken naar potentiële resultaten, worstelde ik met de voorbereiding op deze toespraak en hoe ik Grayson oprecht zou kunnen eren.”

Kijk wat meer naar elkaar om

Maar daar slaagt Higgs vervolgens glansrijk in. "Ik wil iedereen uitdagen om elke dag je waardering uit te spreken naar iemand die je liefhebt en dicht bij je staat, maar ook om elke dag iets aardigs te zeggen tegen iemand die je niet kent. Iedereen kan een verschil maken voor een ander. Het verschil."

Emoties

Peter Malnati speelde donderdag en vrijdag samen in de flight met Grayson Murray en reageerde ook op het tragische nieuws. In een interview met CBS Sports laat hij zijn tranen de vrije loop. "We hadden het tijdens de ronde over een 'goede break' of een 'slechte break'."

De emoties overvallen hem, maar hij probeert uit te leggen hoe hij de laatste twee dagen heeft beleefd. "We zijn hier zo competitief, we willen elkaar allemaal verslaan, maar uiteindelijk zijn we allemaal maar mensen." Ook journaliste Amanda Balionis is zichtbaar emotioneel:

Lees meer over
PGA Tour Topgolf