Topgolf

Schok door golfwereld: tourspeler Grayson Murray (30) overleden

De Charles Schwab Challenge werd dit weekend overschaduwd door de dood van Grayson Murray (30). De Amerikaan is zaterdagochtend door zelfdoding om het leven gekomen, meldt zijn familie in een statement. De tourspeler, die in januari nog het Sony Open won, kampte al lange tijd met een alcoholverslaving en depressies. "Het leven was niet altijd gemakkelijk voor Grayson."
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Murray was donderdag en vrijdag nog actief in de Charles Schwab Challenge. Zijn eerste ronde noteerde hij een 68 (-2) op de kaart. Op vrijdag trok hij zich na vijf bogeys - waarvan drie op rij op hole 14, 15 en 16 - terug uit het toernooi vanwege gezondheidsproblemen.

Een dag later meldde de PGA Tour het tragische nieuws: "We zijn er kapot van en diepbedroefd om het nieuws te moeten delen dat PGA Tour-speler Grayson Murray vanochtend is overleden. (...) De PGA Tour is een familie, en als je een lid van je familie verliest, ben je nooit meer dezelfde. We rouwen om Grayson en bidden om troost voor zijn dierbaren."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Statement familie

Zijn familie bracht zondag naar buiten dat Grayson door zelfdoding om het leven is gekomen. "Het leven was niet altijd gemakkelijk voor Grayson, en hoewel hij zelf uit het leven is gestapt, weten we dat hij nu vredig rust", meldde de familie in een statement. Verder vraagt zijn familie om Grayson te eren door aardig voor elkaar te zijn. "Als dat zijn legacy is, kunnen we niet anders wensen."

Winst Sony Open

Murray beleefde in januari dit jaar nog een sportief hoogtepunt, met het winnen van zijn tweede PGA Tour-titel in de Sony Open. Daarmee leek hij een lange periode van angst, depressie, drankgebruik en misdragingen achter zich te hebben gelaten. “Ik ben nu een andere man. Mijn verhaal is nog niet afgelopen” , zei hij destijds na zijn zege. 

Worstel je met suïcidale gedachten of maak je je zorgen om iemand anders? Praat er dan over. Bel 0800-0113 (dit kan 24/7) of ga naar www.113.nl.
Lees meer over
PGA Tour