NGF

Ian Groenendijk en Rosanne Boere voor de eerste keer de beste op NK-21

Het Nederlands Kampioenschap voor spelers tot en met 21 jaar is een prooi geworden voor Rosanne Boere en Ian Groenendijk. Zij waren afgelopen weekend over 54 holes de beste op de Noord-Nederlandse Golf & Country Club.
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Vanwege de slechte weersomstandigheden op maandag werd het toernooi ingekort tot 54 holes. Dat betekende dat Boere na drie rondes de Trompbeker omhoog mocht houden. De speelster van Golfclub Kleiburg werd voor het eerst Nederlands kampioen tot en met 21 jaar. Vorig jaar was ze nog de beste op het NK-18 op De Haar. Met een totaal van drie onder par had ze zes slagen minder nodig dan nummer twee Marieke Ebens. Derde werd Minouche Rooijmans met een score van +7.

Uitslag meisjes

Bij de mannen was het heel spannend. Groenendijk begon als leider aan de derde ronde, maar kende een slechte start. Na vijf holes was hij zes over par voor de ronde. Vanaf dat moment ging het beter lopen en met birdies op holes 15 en 18 herstelde hij zich. Concurrent Denny Kloeth profiteerde niet optimaal en bij de turn was het verschil één slag in het voordeel van Groenendijk.

Op de eerste negen (hun tweede negen) van de Noord-Nederlandse speelden beide mannen sterk. Zowel Groenendijk als Kloeth had 33 slagen (-3) nodig, waardoor de speler van Broekpolder aan het langste eind trok. Ook voor hem was het zijn eerste titel bij het NK-21. Aan het begin van de maand was hij ook de beste op het NK tot en met 18 jaar.

Uitslag jongens

Benjamin Reuter wint Frans Amateur

Er was ook succes buiten Nederland voor TeamNL. Benjamin Reuter won het Frans Amateur op Les Aisses Golf in het midden van Frankrijk. Zijn score van -4 was één slag beter dan drie achtervolgers.

Uitslag

Benjamin Reuter

 

Lees meer over
NGF Topgolf