KLM Open

Ace nummer 4 in KLM Open! Daan Huizing maakt eerste hole-in-one op DP World Tour, en zo voelt dat

Uniek is het waarschijnlijk niet, maar opmerkelijk wel. Vanochtend werd op The International deze week al voor de vierde keer hard gejuicht voor een hole-in-one. Dit keer was hij ook nog eens van Nederlandse makelij. Was getekend: Daan Huizing.
Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Beeld: Approach the green / Edwin Vermaas

Na Mikko Korhonen, Gavin Green en Casey Jarvis eerder deze week sloeg Daan Huizing vanochtend in zijn laatste ronde op hole 4 de bal in één keer in de hole. Toernooidirecteur Daan Slooter trakteerde hem na zijn ronde op een magnumfles rosé. Er zijn 'helaas' voor de spelers in het KLM Open geen auto's te verdienen met een hole-in-one.

Ik sloeg ‘m perfect. Ik zag de bal op de green twee, drie meter rollen en ineens was-ie weg

Eerste ace op DP World Tour

Het was de tweede keer dat op deze par-3 van 155 meter een ace viel te bewonderen. Korhonen ging Huizing op de eerste dag voor. “Net als op de eerste dag stond de pin voorop. Toen durfde ik er niet voor te gaan en sloeg ik de bal wat lafjes achter op de green. Nu pakte ik weer een ijzer-8 en sloeg ‘m perfect. Hij was bijna altijd op lijn. Ik zag de bal op de green twee, drie meter rollen en ineens was-ie weg. Dan denk je even ‘huh?’, maar je beseft al snel dat-ie erin moet zijn gerold.”

Voor Huizing was de ace onderdeel van een goede slotronde in 67 slagen (-4), zijn beste ronde deze week. Het was Daans eerste hole-in-one op de DP World Tour en de eerste met echtgenote Danielle aan de tas. Op de Challenge Tour was het hem al twee keer gelukt. “En in oefenronden vaker. Maar als het dan je eerste op deze Tour moet zijn, is het gaaf dat je dat in het KLM Open doet.”

Statistieken

Deze week zijn er holes-in-one gevallen op hole 4 (2), hole 7 en hole 17. Dus niet op hole 11, waar Beat The Pro plaatsvindt. De DP World Tour houdt veel statistieken bij, maar niet specifiek het aantal holes-in-one in één toernooi. Toch durfde de woordvoerder van de Tour wel te zeggen dat vier holes-in-one in een toernooi niet vaak voorkomt. En de dag is nog niet voorbij...

Lees meer over
KLM Open Daan Huizing Topgolf