KLM Open

Mikko Korhonen houdt stand, maar veel kapers op de kust aan vooravond finale KLM Open

Wie weet wie het KLM Open gaat winnen, mag het zeggen. Een voorspelling is bijna niet te doen, want na 54 holes is het ongemeen spannend. Korhonen op kop, genoeg kapers op de kust en Joost Luiten en Lars van Meijel op koers voor een topklassering. Zoals altijd is het handenwrijvend uitkijken naar D-day in het KLM Open.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op de eerste dag was de leidende score -7, na ronde twee -10 en na 54 holes -11. Maar liefst dertien spelers hadden 77 slagen (+6) of meer nodig voor de 18 holes op zaterdag. Daaruit mogen we best afleiden dat het vandaag lastig spelen was op The International, waar de wind flinker de kop op stak dan de voorgaande twee dagen en ook nog eens uit een andere richting kwam.

Geduldig

Daar had ook Joost Luiten last van. “Het was moeilijk vandaag en je ziet het ook aan de scores. Bovendien speelde ik niet super. Dan mag ik best gelukkig zijn met het feit dat ik niet al te veel slagen heb ingeleverd ten opzichte van de leiders. Op dagen zoals vandaag, wanneer je weinig kansen met wedges creëert en lange putts hebt op deze geonduleerde greens, moet je geduldig blijven. Als je te veel voor een birdie gaat, maak je makkelijk een bogey.”

Op de laatste hole dook Luiten voor de ronde nog onder par. Dankzij een interventie van de referee mocht bij plaatsen, waar hij overigens met de putter nauwelijks van profiteerde. Toch rolde er nog een birdie uit. “Waardoor ik hier toch ietsje vrolijker de media te woord sta en niet met een zuur gezicht”, glimlachte Luiten na afloop.

Beloond

Dat Luiten met een ronde in 70 slagen meer dan tien plekken winst pakte in het klassement vertelde nog korter het verhaal van zijn ronde. Hij is na de derde ronde in de top 15 nog altijd de beste Nederlander, op de voet gevolgd door Lars van Meijel die het vandaag een slag beter deed dan de tweevoudig winnaar. “Alles onder par was vandaag een goede score”, aldus de Brabander. “Ik heb het goed bij elkaar gehouden en mezelf op de tweede negen met een paar birdies beloond. Meer dan dit kon ik er niet uit halen.” De amateur Lars van der Vight deed het met level par opnieuw goed; een score waarmee ook Wil Besseling niet ontevreden was. Daan Huizing (+3) en Wouter de Vries (+3) waren dat niet.

Migliozzi

De uitzondering op de regel heette vandaag Guido Migliozzi. Hij leek immuun voor de valkuilen op The International en tekende voor de beste ronde van de dag (66 slagen). Vanzelfsprekend was de Italiaan daarmee de hoogste stijger (van 23 naar 2) van de dag. “Het was eigenlijk een heel andere golfbaan dan op donderdag en vrijdag”, zei Migliozzi, die niet terugdeinsde voor de uitdaging. “Ik houd ervan om de bal laag te houden en dat was vandaag een voordeel. Ik teken voor nog zo’n dag morgen.” Zondag speelt de Italiaan in de laatste flight met Mikko Korhonen.

Guido Migliozzi
Beeld: Getty Images

Guido Migliozzi

Korhonen

Want de Fin gaat voor de derde opeenvolgende dag als leider in het KLM Open slapen. Hij houdt het hoofd voorlopig koel, maar morgen gaat het er natuurlijk pas echt om spannen. Dan stijgt niet alleen de temperatuur onder de aangekondigde zon naar hoge waarden, maar ongetwijfeld ook de hartslag van de spelers die om de trofee en hoofdprijs van 425.000 dollar strijden. En dat zijn er nog een heleboel, onder wie Matteo Manassero, Rasmus Højgaard, Sean Crocker en Matt Wallace.

Hoe dan ook heeft Korhonen na drie dagen al wel een uitzonderlijke prestatie geleverd: hij is de enige speler die zowel op een par-3, par-4 als een par-5 een eagle heeft gemaakt. Dat zal op de DP World Tour nog niet heel vaak zijn voorgekomen. Nog een hoogtepuntje vandaag: de derde hole-in-one van het toernooi. Ditmaal was het de beurt aan de Zuid-Afrikaan Casey Jarvis, die op de lange par-3 zevende hole (200 meter) de ace maakte.

Leaderboard

Lees meer over
KLM Open