KLM Open

Darius van Driel is gebrand op topprestatie in KLM Open: kan hij jeugddroom verwezenlijken op The International? 

Deze week speelt Darius van Driel zijn eerste KLM Open als winnaar op de DP World Tour. Hij kijkt erg uit naar het toernooi in eigen land waar veel bekenden komen kijken. De toernooizege in Kenia heeft hem een bepaalde rust gegeven, maar dat betekent niet dat hij rustig aan kan doen. "Ik hoop volgende maand in The Open te spelen. Dat is een droom van jongs af aan."
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het KLM Open is het veertiende toernooi van het seizoen voor Van Driel. Hij won in februari het Magical Kenya Open, eindigde nog twee keer in de top 10 en vijf keer zat de Hagenaar bij de beste 25. Een beter seizoen had Van Driel zich niet kunnen wensen, nadat hij in november naar Qualifying School moest. “Die overwinning zorgde voor rust. Ik heb mijn tourkaart nu voor 2,5 jaar, dat is een enorme luxe.”

Het is speciaal als er veel bekenden komen kijken

Van Driel heeft zichzelf daardoor de mogelijkheid gegeven om te experimenteren met een nieuwe golfbal. “Ik ben al langer op zoek naar een iets andere bal”, vertelt hij. “Eentje die iets zachter is, iets meer afstand heeft en iets meer spin geeft. Alleen wanneer verander je dat? Dat risico kan ik nu nemen. Daar ben ik bijvoorbeeld mee bezig.”

Eerste keer op The International voor Van Driel

De komende dagen op The International kan Van Driel rekenen op veel support. “Dat is altijd heel mooi aan het KLM Open. Bij mijn overwinning in Kenia kende niemand mij. Het was heel leuk, want iedereen wilde op de foto. Maar het is toch specialer als er veel bekenden komen kijken, hoewel ik ze niet zie tijdens de ronde. Daar ben je niet mee bezig tijdens het spelen.”

In 2019 werd het KLM Open ook op de baan bij Amsterdam gespeeld. Destijds speelde Van Driel op de Challenge Tour en was hij er niet bij. Hij kent de baan uiteraard wel. “Er is veel rough tussen de holes in, dat is anders dan Bernardus. En vanuit die rough heb je eigenlijk geen slag naar de green. Afslagen en ijzers zullen daarom heel belangrijk zijn. De speler die de meeste fairways en greens raakt, maakt een goede kans om te winnen.”

Kwalificeren voor The Open

De komende drie toernooien staat er veel op het spel voor Van Driel. Hij hoopt zich te plaatsen voor The Open dat half juli wordt gespeeld op Royal Troon. “Er zijn deze week twee plekken te verdienen voor dat toernooi. De twee spelers die het hoogst eindigen en nog niet geplaatst zijn mogen naar The Open. En als dat niet lukt: de beste vijf spelers uit de top 20 in de Race to Dubai na het BMW International Open - die zich nog niet hebben gekwalificeerd - plaatsen zich ook (Van Driel staat 13de in de Race to Dubai en daarmee 4de in die top 5, red). Het spelen van een major is één van mijn doelen voor dit seizoen. Dat is een droom van jongs af aan.”

Lees meer over
KLM Open Topgolf Interviews