Topgolf

Tweede plaats voor Nikki Hofstede in LET Access Series

Nikki Hofstede is als tweede geëindigd in het Amundi Czech Ladies Open, onderdeel van LET Access Series. Op de Challenge Tour sloot Lars van Meijel dankzij een sterke slotronde de Kaskáda Golf Challenge af met een twintigste plaats.

Voor Hofstede was het haar beste resultaat ooit op de LET Access Series, het voorportaal van de Ladies European Tour. Op de slotdag leek ze zelfs op weg naar meer, maar twee bogeys op de laatste vier holes gaven de Duitse amateur Helen Briem nog net genoeg lucht om als leider na 36 holes ook de zege over de eindstreep te trekken. Het Duitse talent won vorige week ook al het Montauban Ladies Open in Frankrijk. Hofstede, die op de laatste 18 holes al van ver was gekomen, eindigde na een slotronde in 70 slagen (-2) op één slag als tweede. Mooie extra opsteker voor Hofstede was dat ze wel de overwinningspremie mocht opstrijken, omdat Briem als amateur de 6800 euro niet mocht accepteren. In Tsjechië deden nog meer Nederlanders mee. Na Hofstede was Lauren Holmey op het Panorama Golf Resort met een negende plaats de beste Nederlandse. Mayka Hoogeboom werd 25ste. Voor de overige resultaten van de Nederlanders, zie de eindstand.

Eindstand

Ladies European Tour

Op de Ladies European Tour was er geen Nederlands succes te vieren. Anne van Dam, die haar vorm nog niet bepaald heeft gevonden, miste de cut ruimschoots in het Ladies Italian Open. Ook Romy Meekers slaagde er, ondanks een goede eerste ronde niet in om het weekend te halen. De overwinning op Golf Nazionale in San Martino ging naar de Engelse Amy Taylor.

Eindstand

Challenge Tour

Vier Nederlanders gingen van start in de Kaskáda Golf Challenge. Na twee dagen waren Kiet van der Weele en Lars Keunen al klaar. Wouter de Vries speelde zich met drie birdies op de laatste drie holes nog het weekeinde in en ook Lars van Meijel overleefde de schifting. Waar De Vries op zaterdag nog een sprong maakte en vandaag terugviel naar de 36ste plaats, was de prestatiecurve van Van Meijel precies andersom. Vandaag had hij met 65 slagen (-6) een van de beste ronden van de dag en daarmee klom hij naar een gedeelde 20ste plaats. Het was overigens niet de beste ronde van de dag. Daar tekende winnaar Hamish Brown voor. De Deen wipte dankzij een ronde in 63 slagen van drie naar één.

Eindstand

Lees meer over
Topgolf