Nieuws

Rory McIlroy en zijn vrouw draaien scheidingspapieren terug en kiezen voor toekomst als gezin

Voorafgaand aan het US Open brengt Rory McIlroy heel gelukkig nieuws. Het echtscheidingsverzoek dat werd ingediend op maandag 13 mei is ingetrokken. Zijn vrouw Erica Stoll en hij hebben zich in de afgelopen periode gerealiseerd dat een toekomst samen als gezin tóch de beste toekomst is.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Alle ogen en oren waren een maand geleden gericht op Rory McIlroy. Daags voor de tweede major van het jaar - het PGA Championship - kwam het nieuws naar buiten dat uit rechtbankverslagen zou blijken dat hij scheidingspapieren had ingediend voor zijn huwelijk met Erica Stoll. Een storm laaide op en de ene roddel na de andere volgde zich op. 

Teruggedraaid

McIlroy heeft maandag zelf contact opgenomen met het Amerikaanse The Guardian om een einde te maken aan alle roddels die de afgelopen weken de wereld in zijn geholpen. “De afgelopen weken hebben Erica en ik ons gerealiseerd dat onze beste toekomst als gezin samen is. Gelukkig hebben we onze meningsverschillen opgelost en kijken we uit naar een nieuw begin.” Volgens bronnen zijn inderdaad de scheidingspapieren bij de rechtbank in Florida teniet gedaan.

Opgewekt en zelfverzekerd

Tijdens de persconferentie op Pinehurst dinsdagavond werd door de aanwezige pers - professioneel genoeg - niet gevraagd naar het privéleven van Rory McIlroy. Wat we wel konden zien is een opgewekte en zelfverzekerde nummer drie van de wereld die er alles aan wil doen om zijn 'marjor droogte' van tien jaar te doorbreken. 

De Noord-Ier zal in ronde één en twee samenspelen met Scottie Scheffler en Xander Schauffele. “Het heeft duidelijk een tijdje geduurd om een vijfde major naar mijn hand te kunnen zetten, maar ik heb er meer dan ooit vertrouwen in dat ik daar nu wel toe in staat ben. Ik ben er meer klaar voor dan ooit tevoren.”

Ontmoeting tijdens Ryder Cup

Stoll werkte in 2012 voor de PGA Tour en bleek de reddende engel van McIlroy, toen hij zijn starttijd dreigde te missen tijdens de Ryder Cup. Zij regelde destijds dat de Noord-Ier onder politiebegeleiding naar de tee kon worden gebracht. Ze gingen daten in 2014 en trouwden in april 2017. Op 31 augustus 2020 werden ze de gelukkige ouders van dochter Poppy.

Lees meer over
PGA Championship PGA Tour