Dutch Ladies Open

Negen Nederlandse topspeelsters slaan af op Dutch Ladies Open

TeamNL is volgende week goed vertegenwoordigd op de Hilversumsche Golf Club. Er staan negen Nederlandse vrouwen op de startlijst voor het Dutch Ladies Open. Zeven van hen zijn professional en twee amateurs krijgen de kans om hun kwaliteiten te laten zien.
Beeld: Tristan Jones / LET

Beeld: Tristan Jones / LET

Voor Romy Meekers (26, foto) en Pasqualle Coffa (27) wordt het hun vierde deelname aan het Dutch Ladies Open. Zij hebben allebei de nodige ervaring op de Ladies European Tour (LET) en zijn dit seizoen voornamelijk actief op de LET Access Series. Een andere speelster met veel ervaring is de 26-jarige Zhen Bontan. Zij werd twee jaar geleden knap achtste in het Dutch Ladies Open. Een polsblessure hield haar de afgelopen maanden vaak aan de kant, maar nu is weer fit en klaar voor een mooi resultaat.

Twee amateurs

Verder zijn jonge speelsters Nikki Hofstede, Lauren Holmey en Mayka Hoogeboom van de partij. Hofstede (22) werd onlangs tweede in Tsjechië en zesde in Spanje op de LET Access Series. Ook Holmey eindigde dit seizoen al twee keer in de top 10 op dat circuit. De twee amateurs uit de NGF-selectie die erbij zijn op de Hilversumsche Golf Club zijn Anne-Sterre den Dunnen en Rosanne Boere. De speelsters uit Oranje deden eerder mee aan het Dutch Ladies Open. Zij hopen beiden voor het eerst de cut te halen op de LET.

Het is mijn laatste kans om te laten zien wat ik kan voordat ik naar de Olympische Spelen ga

Van Dam, vijfvoudig winnares op de LET, werd eerder al aangekondigd. Zij hoopt het Dutch Ladies Open voor het eerst op haar naam te schrijven. "Ik kijk er enorm naar uit om weer in Nederland te spelen. Het is altijd bijzonder om voor eigen publiek te spelen en ik hoop dat ik mijn fans kan inspireren. Deze editie van het Dutch Ladies Open is voor mij extra speciaal, omdat het mijn laatste kans is om te laten zien wat ik kan voordat ik naar de Olympische Spelen ga." Het olympisch golftoernooi voor vrouwen is twee weken later van 7 tot en met 10 augustus in Parijs.

Cruciaal voor bevorderen van vrouwengolf

De NGF is blij met het aantal Nederlandse deelneemsters. "Het Dutch Ladies Open, waar minimaal negen Nederlandse speelsters aan deelnemen, zet vrouwengolf nationaal op de kaart", zegt Algemeen Directeur Sport Jan van Merwijk. "Dit toernooi op de Hilversumsche Golf Club is cruciaal voor het bevorderen van vrouwengolf in Nederland en wereldwijd. We zijn trots dat we als Nederland nadrukkelijk op de jaarlijkse golfkalender staan met het KLM Open en het Dutch Ladies Open. Het is geweldig dat we zo veel vrouwen op de verschillende tours hebben spelen."

"Daarnaast organiseren we in 2026 samen met Bernardus Golf en IMG de Solheim Cup. De NGF vindt het belangrijk om vrouwengolf op de kaart te zetten en een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van de sport", aldus Van Merwijk.

Dutch Ladies Open

Kom je kijken bij het Dutch Ladies Open 2024? 

KOOP HIER JE TICKETS