Beleving en inspiratie

Cameron Smith voelt zich bij LIV Golf als een vis in het water en hengelt letterlijk naar succes

LIV Golf haalde deze week met Tyrrell Hatton een grote vis binnen, terwijl Cameron Smith in voorbereiding op het eerste toernooi van dit seizoen naar iets kleinere exemplaren hengelde. De Australische topgolfer blijkt standaard een hengel in zijn golftas te hebben zitten. Hoe maf is dat?
Beeld: Instagram

Beeld: Instagram

Het LIV Golf-circus is neergestreken in Mexico, waar vrijdag op de El Cameleón Mayakoba Golf Course het seizoen van vooralsnog de grootste concurrent van de PGA Tour wordt afgetrapt. De Australiër Cameron Smith, die halverwege 2022 voor naar verluidt meer dan 100 miljoen dollar de overstap maakte naar LIV Golf, is er uiteraard ook bij. Hij maakt deel uit van het team Ripper GC.

Betrapt

Smith is een liefhebber van de hengelsport. Dat was al bekend. “Ik ben verslaafd aan vissen”, zegt hij zelf. In 2021 werd Smith tijdens een oefenronde van The RBC Heritage op de Harbour Town Golf Links op heterdaad ‘betrapt’. De golfbaan op Hilton Head Island is waterrijk en Smith gooide daar een dag voor het toernooi enthousiast een lijntje uit. De beveiliging kon dat niet waarderen en sommeerde de latere winnaar van The Open (2022) het terrein te verlaten.

Niet streng

Bij LIV Golf zijn ze kennelijk niet zo streng. Hoewel ook op die club de regel geldt dat golfers niet mogen vissen op de golfbaan, werd de Aussie gisteren ongemoeid gelaten toen hij tot ieders verbijstering een koker uit zijn golftas viste en daar een hengel uithaalde. Het bijbehorende molentje dook de caddie op in een van de vakjes van de golftas.

Volgens betrouwbare bronnen leven er in de wateren van Mayakoba 20 soorten vissen en 68 soorten reptielen. In onderstaand filmpje op Instagram hoor je Smith roepen dat hij maar twee minuten nodig heeft om zijn vistuig klaar te maken. Naar wat hij aan de haak heeft geslagen, blijft het vooralsnog vissen - eh gissen, want dat geeft het filmpje niet prijs. 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Een bericht gedeeld door Hazard Hunters Golf Club (@hazardhuntersgolfclub)

Lees meer over
Fun