Topgolf

Nelly Korda bederft feestje voor Lydia Ko en laat zus Jessica 'bijna bevallen' van de spanning

In haar geboorteplaats Bradenton (Florida) pakte Nelly Korda gisteren haar negende tourzege. Op het LPGA Drive On Championship werd het met een play-off zo spannend, dat haar zwangere zus Jessica dacht te gaan bevallen. Met haar eerste zege sinds november 2022 hield Korda Lydia Ko (voorlopig) af van eeuwige roem.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

De aanloop naar de twee holes durende play-off was zorgwekkend en indrukwekkend tegelijk. De twee uitersten wisselden elkaar af. De moed zakte Korda in de schoenen met een bogey en daarop volgende dubbel bogey. “Toen ik die dubbel maakte op hole 15, zei mijn caddie alleen maar: ‘Hé, luister, je staat nog steeds op gelijke hoogte. Laten we gaan.'", aldus Korda. "Hij zei dat ik mijn kop uit mijn ‘hmmm’ moest halen, dus... Maar dat vind ik leuk. Ik vind het leuk als hij me vertelt dat ik mijn kop uit mijn kont moet halen. Hij had gelijk, ik had negatieve gedachtes.”

Er is geen beter gevoel dan dit voor eigen publiek te doen

Het resulteerde daarna niet direct in succes, met wederom een bogey. Maar daarna kreeg Korda alsnog vleugels en sloot ze haar ronde af met een eagle en birdie. Daarmee stelde ze een play-off tegen Lydia Ko veilig, voor wie de bloemen overigens al klaarstonden.

'Party-pooper' voor eigen publiek

Het was Nelly Korda die in haar geboorteplaats dus aan het langste eind trok. Ze pakte daarmee haar eerste toernooizege sinds november 2022, nadat ze in maart van dat jaar werd opgeschrikt door een bloedprop in haar rechterarm en drie maanden uit de roulatie was. “Er is geen beter gevoel dan dit voor eigen publiek te doen. Wat een dag!” Zelfs toen ze haar kansen in rook zag opgaan, ging het publiek achter haar staan.

Met haar zege bedierf de Amerikaanse het feestje voor haar play-off-opponent Lydia Ko. Want zij zou zijn toegetreden tot de LPGA Hall of Fame als ze dit toernooi op haar naam had geschreven. Vorige week won Ko haar twintigste toernooi in de seizoensopening het Tournament of Champions en kwam daarmee op één punt van kwalificatie voor de LPGA Hall of Fame.

"We hebben met hart en ziel gespeeld tot het einde en we hebben onszelf in de play-offs geplaatst. Ik heb daar mijn best gedaan", sprak Ko. Maar Korda zorgde er dus voor dat de toetreding tot de Hall of Fame nog even op zich laat wachten. De criteria voor deze Hall of Fame zijn te vinden op de website van de LPGA.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Té spannend voor zus Jessica

Kort na de overwinning sprak Nelly met zus Jessica, eveneens tourspeelster, die op het punt staat te bevallen van haar eerste kind. In februari verwacht ze een zoon. "Ze zei: 'Ik dacht dat je me zou laten bevallen'", zei de winnares, “maar goed nieuws, mijn neefje zit nog veilig in haar buik.”


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Topsportfamilie

De topsportmentaliteit werd er in huize Korda met de paplepel ingegoten. Nelly Korda is de dochter van twee Tsjechische oud-toptennissers, moeder Regina en vader Petr. Die laatste won in Nelly’s geboortejaar 1998 de Australian Open. Broertje Sebastian houdt momenteel verdienstelijk de familienaam hoog op de tennisbaan (werd in het Australian Open vorige week in de derde ronde uitgeschakeld), terwijl haar zes jaar oudere zus Jessica de weg plaveide op de LPGA.

Nelly en Jessica zijn op de Tour zo’n beetje onafscheidelijk, een band waar beide zussen veel aan hebben in de soms eenzame wereld waarin ze leven. Zowel Sebastian als Jessica deelden met trots de negende overwinning van hun middelste zus Nelly.

Lees meer over
LPGA Vrouwengolf