Nieuws

Maandagnacht is het zover: PGA- en LPGA-sterren spelen tegen elkaar voor goede doelen in The Match

Bij de negende editie van The Match spelen in de nacht van maandag op dinsdag voor het eerst vrouwen mee. Lexi Thompson en Rose Zhang nemen het tijdens een evenement voor het goede doel op tegen Rory McIlroy en Max Homa.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het is best opvallend dat er in de acht voorgaande edities van The Match geen vrouw deelnam. Zeker gezien het feit dat er wel gekozen werd voor NFL-sterren zoals Aaron Rodgers en Tom Brady. Ook bekende basketballer Stephen Curry deed twee keer mee. Nu is er weer gekozen voor vier professionele golfers, onder wie dus twee bekende LPGA-speelsters.

Thompson (foto) won elf toernooien op de LPGA en wist in 2014 haar eerste en enige major te winnen bij het Chevron Championship. Inmiddels deed ze zes keer mee aan de Solheim Cup, terwijl de Amerikaanse pas 28 is. Zhang is in mei pas een jaar professional, maar maakte al veel indruk. Zij won direct haar eerste toernooi als pro in juni 2023 en plaatste zich voor de Solheim Cup van 2023.

Spelvorm wordt skins

Voor McIlroy wordt het zijn tweede deelname aan The Match. Ruim een jaar geleden verloor hij samen met Tiger Woods van Justin Thomas en Jordan Spieth. Homa maakt zijn debuut. En dat doet de spelvorm ook. Waar eerder altijd matchplay werd gespeeld, is nu gekozen voor skins over 12 holes. Dat is een spelvorm waarbij de speler met de laagste score op de hole een geldbedrag wint. Als twee spelers de beste score maken, gaat het gehele bedrag mee naar de volgende hole. Op elke hole wordt een bedrag voor een goed doel beschikbaar gesteld.

The Park, Municipal Golf Course
Beeld: Shutterstock

The Match wordt gespeeld op The Park (Municipal Golf Course) in Florida. Hier werd in de jaren 50 en 60 een toernooi van de PGA Tour gespeeld. Architect Gil Hanse paste de baan aan en heeft zich vooral op de jeugd gericht. Zo is er 2 hectare ingericht waar exclusief kinderen kunnen golfen. Daarnaast zijn er klaslokalen en ruimtes voor naschoolse begeleiding.

Uiteraard wordt The Match live uitgezonden in de Verenigde Staten. De uitzending van TNT begint in de nacht van maandag op dinsdag 27 februari om 00.30 uur Nederlandse tijd.

Lees meer over
Topgolf