Topgolf

Sterk slot Daan Huizing in Bahrain Championship

Daan Huizing eindigde met een zestiende plaats als beste Nederlander in het Bahrain Championship. Joost Luiten miste de cut en de winst ging naar de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Daan Huizing leek een plek in de top 20 in het  Bahrain Championship te verspelen met bogeys op hole 15 en 16. Maar de 33-jarige golfer eindigde sterk met birdies op de laatste twee holes van de Royal Golfclub. Op hole 17 maakte Huizing een putt van ruim vier meter voor birdie en op de slothole sloeg hij een ijzer van 125 meter dood bij de hole voor nog een birdie en een slotronde van 71 (-1) slagen. Met zijn totaal van -5 legde Huizing op de lastig spelende baan beslag op de gedeelde zestiende plaats, goed voor een cheque van 28.832 euro. Op de Race to Dubai stijgt hij naar plek 69.

Luiten mist cut

Darius van Driel en Johannes Veerman hadden voor de laatste 18 holes net als Huizing 71 slagen nodig. Met -3 na 72 holes kwamen Van Driel en Veerman op de gedeelde 29ste plaats, wat beide mannen 19.424 euro oplevert. Van Driel is nu de nummer 30 in de Race to Dubai, Veerman staat op de jaarranglijst 41ste.

Joost Luiten miste vrijdag de cut op vijf slagen. In zijn tweede ronde in 76 slagen had de beste golfer van Nederland drie zessen op de scorekaart. Komende week speelt Luiten net als Huizing, Van Driel en Veerman in de Qatar Masters.

Nr. 3 voor Frittelli

De winst in het met 2,5 miljoen dollar gedoteerde Bahrain Championship ging met een totaal van -13 naar de Zuid-Afrikaan Dylan Frittelli, zijn derde zege op de DP World Tour. Landgenoot Zander Lombard en de Zweed Jesper Svensson, vorig jaar winnaar van de B-NL Challenge Trophy, deelden met -11 de tweede plaats.

Uitslag
Race to Dubai

Challenge Tour

In het SDC Open, het eerste toernooi van het nieuwe seizoen op de Challenge Tour, greep Welshman Rhys Enoch de winst. Op het Zembula Golf Estate in het Zuid-Afrikaanse Limpopo werd Lars van Meijel gedeeld 56ste. Lars Keunen en Kiet van der Weele misten de cut.

Uitslag