Equipment

Deze innovatieve puttergrip zou tot meer succes op de green moeten leiden

Het is het enige onderdeel van de club dat je vasthoudt: de grip. De nieuwste puttergrip van Golf Pride is bijzonder, want in tegenstelling tot andere puttergrips is de onderkant van de grip dikker en het uiteinde dunner.

Het idee achter de Reverse Taper van Golf Pride is dat je onderste hand (bij rechtshandige golfers de rechterhand) minder actief is als de grip dikker is. Vaak is de druk in de onderste hand groter, en met deze grip creëer je volgens de makers minder druk in de onderste hand.

De onderste hand heeft een dikker gedeelte van de grip vast om ongewenste spanning in die hand te verminderen

De meeste standaard (parallel) puttergrips beschouwen de twee handen als gelijkwaardig, maar het idee achter Reverse Taper is dat iedere hand een andere functie heeft in de puttingstroke. Volgens Golf Pride zorgt Reverse Taper ervoor dat elke hand beter de eigen taak kan uitvoeren zodat het clubblad vaker haaks op de bal komt - het belangrijkste ingrediënt voor een goede putt, want een putterblad dat twee graden open of dicht staat bij impact zorgt al voor een gemiste putt van anderhalve meter.

15% verbetering

Golf Pride deed onderzoek onder honderden golfers en kwam erachter dat de reverse overlap en left-hand-low grip de meest gebruikte technieken waren. Ook keken ze naar data van achttienduizend putts met SAM putt lab en zagen een verbetering van 15% als het gaat om een haaks clubblad bij impact.    

"De bovenste hand dient als het stuur en het dunnere gedeelte van de grip helpt om die hand te verankeren voor extra stabiliteit", zegt Golf Pride. "De onderste hand, die de snelheid van de putt bepaalt, heeft een dikker gedeelte van de grip vast om ongewenste spanning in die hand te verminderen en "flippen" tijdens het putten te voorkomen. Binnen de categorie puttergrips zagen we een trend waarbij fabrikanten actief probeerden producten te ontwerpen die de handen uit de puttbeweging haalden, terwijl ons onderzoek aangeeft dat spelers hun prestaties kunnen verbeteren door de verbinding tussen de handen en de grip te optimaliseren," aldus James Ledford, president van Golf Pride.

Drie modellen

De Reverse Taper grip is gemaakt van polyurethaan voor de juiste zachtheid, textuur en het gewicht (63 tot 70 gram). De grip is er in twee maten (medium & large) en drie modellen: een conventionele ronde grip (voor alle technieken geschikt), een pistol versie die golfers helpt voor het verankeren van de bovenste hand (goede keus voor spelers die een left-hand-low techniek gebruiken) en een platte optie met een iets meer ovaal gevormd bovendeel (geschikt voor golfers met een palm-tot-palm puttingtechniek).

Golf Pride’s Reverse Taper putter grips zijn verkrijgbaar in jouw lokale golfshop op de golfbaan, online of op JumboGolf.com.

Lees meer over
Equipment