Equipment

Titleist lanceert Vokey SM10 wedges: lage balvlucht voor meer controle

Het zwaartepunt in de nieuwe SM10 wedges van Bob Vokey is aangepast. Dit zorgt voor een lagere balvlucht en gecombineerd met veel spin meer controle met de (korte) slagen naar de green.
Beeld: Titleist

Beeld: Titleist

De belangrijkste verbetering aan de nieuwe wedges van wedgegoeroe Bob Vokey is de balvlucht. Die is namelijk lager met de SM10 wedges. Door het zwaartepunt in een wedge te verplaatsen kan je de balvlucht beinvloeden. Dit zwaartepunt is in elke loft anders. Titleist noemt dit 'progressive center of gravity'. In de 46 tot 52 graden wedges is deze verlaagd terwijl deze in 54 tot 62 graden wat hoger is.  

vokey sm 10 wedges

De lijn bestaat uit zes verschillende grinds: F, S, M, K, T en D.  Als je die combineert met de verschillende lofts en bounce opties kom je in totaal op 25 verschillende wedges waaruit je kan kiezen.

vokey sm 10 wedges

'Spin Milled' voor extra spin

Het Spin Milled freesproces is verbeterd zodat de wedges een hogere en meer consistente spin genereren. De TX9 groeven zijn individueel in het blad geslepen en aangepast afhankelijk van loft en finish. Alle groeven zijn met hitte bewerkt om de levensduur van de wedges te vergroten. 

Sinds 2004 is Vokey de meest gebruikte wedge op de PGA Tour. Meer dan de helft van de wedges in het seizoen 2022-2023 waren van Vokey en de feedback van deze topspelers is gebruikt om de wedges te verbeteren.

vokey sm 10 wedges

Bob Vokey: 'Ik zeg altijd tegen spelers dat de belangrijkste club in de tas vertrouwen is. De juiste fitting van al je wedges, en ze leren te gebruiken in verschillende situaties, is de beste en snelste manier om meer vertrouwen te krijgen rond de green.'    

Prijs & productinformatie

De SM10 wedges van Vokey zijn vanaf 15 februari te fitten en vanaf 8 maart te koop in de lokale golfshop op jouw golfbaan, via Jumbo Golf of via de website van Titleist. Op de website staat een tool om de goede wedge te kiezen

Prijs
€ 199 (staal), € 219 (graphite)

Meer weten? 
titleist.de

Bekijk de video:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Lees meer over
Equipment