Topgolf

Moet je even zien: Ryder Cup-held Ludvig Aberg breekt driver en maakt alsnog een birdie

Kop op, dacht Ludvig Aberg gisteren in het Valero Texas Open, toen hij een merkwaardige belevenis onderging op hole 17. De nachtmerrie van iedere golfer.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Aberg stond raar te kijken, nadat hij gisteren in de derde ronde van de Valero Texas Open op zijn achtste hole van de dag met de driver had afgeslagen. Het geluid deed hem al schrikken en toen hij naar het einde van zijn club keek, zag hij dat er iets ontbrak: de kop van de driver. Beteuterd nam hij de schade op.

De driver head van zijn Titleist-driver lag meters verderop in het hoge gras. Gelukkig was zijn bal wel veel verder terechtgekomen. Op de green van de 270 meter lange par-4 om precies te zijn.

Nieuwe driver

De caddie van Adam Scott raapte de kop op en overhandigde die aan Team Aberg. De Zweed mocht overigens wel een nieuwe driver laten aanrukken, want hij had volgens de regels geen schuld aan het voorval. Alleen wanneer een speler moedwillig een club vernielt of kwijtraakt, is dat niet geoorloofd. Denk en kijk nog even terug aan wat Joost Luiten eind vorig jaar overkwam.

Perfect

Het komt vaker voor dat een speler (ook amateurs) een club kapotslaat, maar zelden is het eindresultaat van de slag zo perfect als bij Aberg gisteren. De bal plofte weliswaar naast de green, maar stuiterde daarna het korte gras op en stopte ongeveer een kleine vier meter van de vlag.

Kennelijk was de Europese Ryder Cup-speler er nog wel een beetje beduusd van, want hij miste de putt voor eagle. De Zweed maakte wel een birdie en noteerde later een dagscore van 67 slagen (-5). Daarmee maakte hij een flinke sprong in het klassement, maar de Amerikaan Akshay Bhatia staat er na drie dagen nog een stuk beter voor en lijkt op weg naar de zege en het laatste ticket voor de Masters.

Lees meer over
Topgolf