Nieuws

Slag van de maand: Nelly Korda domineert op de LPGA Tour met 'ontspannen' golf

Van briljante putts tot duizelingwekkende drives: in de rubriek 'Slag van de maand' belichten we elke eerste donderdag van de maand de meest bijzondere slag op een van de tours. De eer gaat deze maand naar Nelly Korda: de Amerikaanse won drie toernooien op rij op de LPGA en lijkt op dit moment niet te kloppen. Met name van tee tot green is haar spel ijzersterk, getuige deze approach op de slotdag van het Ford Championship.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Misschien wel de grootste ster in vrouwengolf is helemaal terug: Nelly Korda. Na een moeizaam 2023 met blessures maakt ze een geweldige comeback en is ze opnieuw nummer 1 van de wereld.

Foutloos van tee tot green

Afgelopen zondag won Korda het Ford Championship presented by KCC. In de slotronde noteerde ze een indrukwekkende 65 (-7) om rookie Hira Naveed twee slagen achter zich te laten. De mooiste slag - en een die tekenend is voor het spel dat de 25-jarige Amerikaanse in de maand maart heeft laten zien - was wat ons betreft de approach op de 16de hole, die bijna perfect was: 

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Minst stressvolle overwinning

Met een birdie op de par-5 18e - waar ze haar tweede slag met een ijzer-7 vlak voor de green sloeg - maakte ze het met een simpele chip koel af om te tekenen voor een foutloze ronde van 65 en een totaal van -20.

Korda: "Ik denk dat het een van mijn minst stressvolle overwinningen was. Ik speelde heel erg solide en kwam door mijn spel van tee tot green bijna niet in de problemen." Met de zege won ze  $337.500. Ze staat na vier gespeelde toernooien op bijna een miljoen ($924.216,-) aan prijzengeld.

Drie op rij

Het was dus haar derde overwinning op rij en haar elfde LPGA-titel, nadat ze een week eerder double digits haalde in het Fir Hills Seri Pak Championship. Eind januari won Korda het LPGA Drive On Championship, de eerste in de reeks van drie. Daarna had ze zeven week vrij voordat ze haar tweede zege van het seizoen behaalde.

Ik ga proberen in mijn eigen kleine bubbel te blijven

Korda is de eerste speelster sinds Ariya Jutanugarn in 2016 die in drie opeenvolgende starts succesvol is. Nancy Lopez won in 1978 vijf toernooien achter elkaar. Het is ook bijzonder dat Korda al zo vroeg in het seizoen drie toernooizeges achter haar naam heeft staan. Yani Tseng was de laatste die voor 1 april (in het seizoen 2012)  drie zeges had.

Herhaling van 'gouden jaar' 2021?

In 2021 was Korda ook dominant en won ze naast goud op de Olympische Spelen haar eerste major, het KPMG Women's PGA Championship. Een tweede major lijkt een kwestie van tijd, maar zelf ziet ze dat niet zo.

"Ik ben sinds 2016 professional en als je te veel vooruitkijkt, is dat nooit positief", zegt Korda over de verwachtingen. "Ik speel toernooi voor toernooi. In het moment blijven. Dat heeft tot nu toe goed gewerkt. Soms is dat moeilijk. Je eigen verwachtingen, de verwachtingen om je heen ook. Ik ga proberen in mijn eigen kleine bubbel te blijven en te kijken hoe het gaat."

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Suggesties voor de slag van de maand van april? Mail redactie@golf.nl!

Lees meer over
Topgolf LPGA Vrouwengolf