Nieuws

Deze Amerikaanse artiesten zijn gek op golf (en een van hen versloeg zelfs Tiger Woods) 

We kennen ze als rappers, acteurs, actrices en zangers, maar wist je dat ze ook te vinden zijn op de golfbaan? In Amerika kun je deze celebrities zomaar tegen het lijf lopen. 
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

'The ultimate king of cool'

Een week geleden zette Snoop Dogg in Rotterdam Ahoy op zijn kop met een concert. 'Snoop' is niet een echte golfer zegt hij zelf, "ik heb vooral veel bewondering voor golfers. Het is een echt beroep, het is timing, het is coördinatie." Hij overweegt wel om een fitting te gaan doen en dan een simulator thuis te installeren. Dat zou wat zijn: 'the ultimate king of cool' die golf serieus gaat nemen!

Snoop Dogg golf
Beeld: Getty Images

'The Justins'

Zo zouden ze hun nieuwe boyband kunnen noemen: Justin Timberlake (foto bovenaan dit artikel en hieronder) en Justin Bieber. Beide zangers spelen regelmatig mee in Pro-Ams op toernooien van de PGA Tour. En overigens niet onverdienstelijk. De respectievelijke handicaps zijn ongeveer 5 en 15. Timberlake - dus de betere van de twee Justins - maakt hilarische video's tijdens het golfen. Hij ontmoet vaak fans en dan begint iedereen direct uitbundig te dansen, getuige zijn instagram-posts.

Justin Timberlake golf in de bunker
Beeld: Getty Images

Golf in 'one direction'

Hij is toch wel dé popartiest van dit moment. Harry Styles. Waar hij ook verschijnt, een gillende menigte! Zo ook op The Old Course van St. Andrews, toen hij in mei lekker even een rustig rondje wilde spelen. Dé bucketlist-baan van iedere golfer was binnen no-time gevuld met fans. Wie niet beter wist, had gedacht dat The Open Championship er op dat moment de finaledag beleefde. Styles (handicap 12 à 13) is overigens niet het enige golfende ex-bandlid van 'One Direction'.

Ook Niall Horan slaat een aardig balletje, hij heeft handicap 8. De liefde voor golf vertaalt zich door in de oprichting van zijn eigen golfmanagementbedrijf genaamd 'Modest! Golf.' Zijn doel is het vergroten van de diversiteit in de sport, vooral door vrouwen in de sport en jonge talenten te inspireren om hun volledige potentieel te bereiken. Zijn mooiste golfmoment ooit? "Toen ik de tas van Rory Mcllroy mocht dragen tijdens de Par-3-contest van The Masters, 'let me start crying', was zijn reactie toen hij het telefoontje kreeg.

Familiegolf

Een vaak geziene gast bij Pro-Ams in America is actrice Jessica Alba (hieronder tijdens een casual familierondje). Toen zij in 2014 meedeed in de Mission Hills World Celebrity Pro-Am was niemand minder dan Greg Norman haar coach. Ze speelde samen met John Daily. Samen met haar man Cash Warren (ze ontmoetten elkaar op de set van 'The Fantastic Four') en kinderen speelt ze op vakanties of gewoon als gezinsactiviteit. 

Jessica Alba speelt golf - casual met haar gezin
Beeld: Getty Images

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Samuel L. Jackson (bekend van films als 'Pulp Fiction' en 'Star Wars') is waarschijnlijk een van de weinige amateurs (zo niet de enige) die kan zeggen van Tiger Woods te hebben gewonnen. Hij (foto hieronder) speelde op St. Andrews in het Dunhill Golf Tournament. "Ik kreeg 16 slagen mee. Tiger Woods zei: 'Volg mij', en ik bleef zo dicht mogelijk bij hem als ik kon en ik maakte 78, wat betekent dat ik hem met ongeveer acht slagen versloeg.'

Hoe hij regelmatig kon trainen? In zijn contracten voor filmproducties liet hij een clausule opnemen dat hij minimaal twee keer in een draaiweek wil golfen. En zo geschiedde. Misschien inspireert het je voor de onderhandelingen in secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Samuel L Jackson holds Celebritie Ryder Cup 2018
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Lees meer over
Fun